Intentieverklaring getekend voor Legoland Resort in Belgisch Charleroi in 2027

De plannen voor een nieuw Legoland Resort in het Belgisch Charleroi zijn op de rails gezet. Op 30 augustus tekenden Merlin Entertainments Group, SOGEPA, SFPI and SORESIC – een eerste samenwerkingsovereenkomst.

voorbeeldfoto van Legoland Florida

De locatie is een voormalig industrieel complex van Caterpillar. Het park en zijn infrastructuur zullen in eerste instantie een oppervlakte van 70 ha beslaan. Er is daarnaast nog een ruimte van 20 ha gereserveerd voor eventuele toekomstige uitbreidingen of ontwikkelingen.

Het complete LEGOLAND® Resort-project in Charleroi heeft een geschatte investering van tussen de 370 en 400 miljoen euro. Concreet zal de investering worden verdeeld tussen de Merlin Group, SOGEPA, SFPI en een aantal bankpartners, met een aandeel voor Wallonië van ongeveer 100 miljoen euro netto, afhankelijk van de budgettaire analyse die momenteel wordt uitgevoerd.

Elio di Rupo, minister president van Wallonië, is blij met de overeenkomst: “Ik ben in meer dan één opzicht verheugd dat Wallonië deze investering kan verwelkomen. Ten eerste kunnen we de pagina omslaan over de ramp die de sluiting van het bedrijf Caterpillar betekende voor de regio. Het lijden maakt nu plaats voor hoop en er zijn nieuwe werkgelegenheidsvooruitzichten. Het toont ook aan dat Charleroi, net als het Waalse Gewest, veerkrachtig is en vooruitkijkt naar de toekomst en naar herstel. De regering wil met haar ambitieus herstelplan deze dynamiek versterken.”

een Legoland hotelaccommodatie

Definitieve beslissing valt nog dit jaar

Aangezien investeringsplannen op dit moment te maken hebben met een range aan onzekere factoren, zoals de hoge inflatie en mogelijke stijging van de realisatiekosten, hebben de partijen voorlopig nog het voorbehoud om het project stop te zetten. De definitieve beslissing over de realisatie van het project zal in ieder geval dit jaar (2022) nog worden genomen.

Voor Merlin Entertainments, de beoogd operator van het park, is dit het 14e Legoland Resort in de wereld. In Europa zijn al drie resorts actief: In het Deense Billund; in Zuid Duitsland en in het Britse Windsor. Merlin opende in juli van dit jaar ook nog een vestiging van een Lego Discovery Center in Brussel.

Meer informatie: www.merlinentertainments.biz

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *