Inschrijving voor de Remarkable Venue Awards (dagrecreatie) van Tiqets geopend

Tiqets, een internationaal online boekingsplatform voor museums en attracties, heeft de inschrijvingen geopend voor de prestigieuze Remarkable Venue Awards-categorieën ‘Best Hidden Gem’ en ‘Most Innovative Venue’. 

Remastered in Rotterdam werd in 2021 verkozen tot ‘Most innovative Venue’

De twee categoriën ‘Best Hidden Gem’ en ‘Most Innovative Venue’ zijn de enige categoriën die worden beoordeeld door een vakjury. Het Nederlandse jurypanel bestaat uit Anouk van Eekelen, Manager Destination Development van het Nederlands Bureau voor Toerisme &Congressen en Frederike van Ouwerkerk, Senior Lecturer Culture-tourism, Breda University of Applied Sciences. Een derde jurylid vanuit de reisjournalistiek wordt later bekend gemaakt. De overige prijzen binnen het RVA (Remarkable Venue Awards) programma zijn publieksprijzen gebaseerd op bezoekersreviews. 

Meedoen aan de Remarkable Venue Awards staat open voor alle musea en attracties, dus ook de locaties die niet met Tiqets samenwerken. Venues die het best scoren op de verschillende criteria worden genomineerd waarbij de best scorende locatie de uiteindelijke winnaar wordt. Tiqets heeft geen enkele invloed op de score. 

“De honger naar reizen en cultuur is terug! We zijn er trots op honderden musea en attracties over de hele wereld de kans te bieden om meer nieuwe bezoekers te bereiken door te worden uitgeroepen tot beste verborgen parel of meest innovatieve venue in hun land. Beide awards bekronen niche, unieke en off-the-beaten-track locaties die grenzen verleggen om bezoekers op een nieuwe manier te betrekken bij hun aanbod. We zijn verheugd om deze bijzondere bezienswaardigheden te helpen ontdekken en met de wereld te delen”, zegt Tiqets CEO Laurens Leurink.

De award voor ‘Best Hidden Gem

De ‘Best Hidden Gem’ is een zoektocht naar de verborgen parels en zeer speciale locaties. Deze prijscategorie is gericht op het onder de aandacht brengen van minder bekende en meer niche-attracties voor reizigers over de hele wereld. 

De award voor ‘Most Innovative’

Innovatie gaat over nieuwe manieren om creatief en tegelijkertijd ook modern en up-to-date te zijn. Deze prijs brengt musea en attracties onder de aandacht die nieuwe en originele manieren hebben gevonden om bezoekers aan te spreken. Dit kunnen duurzame initiatieven, creatieve marketingstrategieën of nieuw geïmplementeerde technologiën zijn.

Meer over de Remarkable Venue Awards

De Remarkable Venue Awards viert zeven categorieën prijzen in 9 landen over de hele wereld. Sinds 2017 worden met de awards musea en attracties bekroond in Frankrijk, Italië, Nederland, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Voor het eerst dit jaar omvat het awardprogramma ook Duitsland, Portugal en de Verenigde Arabische Emiraten.

In 2021 ging de publieksprijs voor Most Remarkable Venue naar het Van Gogh museum. Andere publieksprijzen gingen naar STRAAT Museum (Best Museum), Madurodam (Best Attraction), Nationaal Park de Hoge Veluwe (Best Landmark) en Mauritshuis (Best Onsite Experience). Het Amsterdamse STRAAT museum won ook in de categorie ‘Best Hidden Gem’, terwijl de award voor Most Innovative Venue naar Remastered in Rotterdam ging. 

De selectie van de winnende locaties in de categorieën Best Attraction, Best Museum, Best Onsite Experiences, Most Remarkable Venue, and Best Landmark zal worden gebaseerd op meer dan 1,1 miljoen klantrecensies op Tiqets.com. De genomineerden voor deze categorieën worden eind september bekend gemaakt.

De Tiqets Remarkable Venue Awards werden in het leven geroepen om de beste attracties en musea in de meest bezochte landen over de hele wereld te erkennen en te bekronen. De eerste Remarkable Venue Awards-ceremonie vond plaats in Parijs en het evenement van dit jaar vindt plaats op de Tourism Innovation Summit in Sevilla op 2 november.

Hoe aan te melden

Aanmelden kan nog tot 8 september 2022.

Meer informatie: www.tiqets.com/venues/remarkable-venue-awards/#apply-for-award-2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *