ING: Oorlog in Oekraïne heeft ook gevolgen voor bedrijfsvoering recreatiesector

In de maandelijkse Leisure Update van ING kijkt de bank o.a. naar de gevolgen die de oorlog in de Oekraïne heeft voor de sector leisure.

Indoor Tropisch zwemparadijs in Center Parcs De Haan (Be) vergt de nodige energie

ING: “Economische gevolgen van de Oekraïne crisis zijn onder andere opgelegde sancties en gestegen olie- en gasprijzen. Deze hogere energieprijzen raken ook de Leisuresector. Daarnaast raakt het ook de toeleveranciers van de Leisure die met enige vertraging prijsverhogingen zullen doorberekenen. Door de hogere energieprijzen en voedselprijzen daalt de koopkracht van de consumenten waardoor zij naar verwachting minder zullen gaan uitgeven. Reisbureaus zullen hun prijzen verhogen omdat vervoerskosten veel hoger liggen.

De overheid zoekt voor vluchtelingen die naar Nederland komen onderdak. Vakantieparken en hotels bieden bedden aan. De vluchtelingen zijn, op termijn, nieuwe potentiële arbeidskrachten om een deel van de tekorten in de horeca op te vangen. Al heeft werk op dit moment voor de meeste vluchtelingen niet de hoogste prioriteit. Minister Karien van Gennip van Sociale Zaken en Werkgelegenheid kijkt of ze de Vreemdelingenwet zodanig kan oprekken dat Oekraïense vluchtelingen eenvoudiger aan de slag kunnen. Nu kan dat alleen met een werkvergunning.”

Meer informatie: ING Leisure

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *