Informatie toegankelijkheid musea nu nog beter

Museumbezoekers in Amsterdam kunnen nu nog sneller en overzichtelijker informatie vinden over de toegankelijkheid van hun favoriete museum. We hebben namelijk samen met amsterdam&partners en webbouwer Greenberry een nieuwe uitgebreide toegankelijkheidsfunctie gelanceerd voor de musea op iamsterdam.com. 

Foto: Esther Meijer

Bezoekers vinden nu per locatie in één oogopslag zowel de aanwezige als de ontbrekende faciliteiten. Zoals rolstoeltoegankelijke ingangen, materiaal in braille en gebarentaalinterpretatie. Hierdoor hebben bezoekers meteen een helder beeld van wat zij kunnen verwachten als ze naar het museum gaan.

Filmpje over toegankelijkheid in Amsterdam

“Om de fysieke toegankelijkheid van Amsterdamse musea eenduidig en gemakkelijk inzichtelijk te maken, is op initiatief van het overkoepelende netwerk Overleg Amsterdamse Musea (OAM) een nieuwe communicatiestijl ontwikkeld”, vertelt Melanie Bemer van amsterdam&partners. “Zo kunnen museumbezoekers snel zien welke voorzieningen er wel of niet zijn en gemakkelijk inschatten in hoeverre het museum toegankelijk is voor bezoekers met een beperking.”

Voor een nog betere leesbaarheid is er ook een speciale set symbolen ontwikkeld. Deze symbolen zijn in samenwerking met ervaringsdeskundigen getest en helpen om de informatie snel en begrijpelijk over te brengen. In totaal zijn er 27 symbolen gemaakt die de musea kunnen gebruiken.

Met deze symbolen en de nieuwe toegankelijkheidsfunctie kunnen bezoekers nu makkelijker hun bezoek plannen en weten ze van te voren goed waar ze aan toe zijn. Museum Ons’ Lieve Heer op Solder in Amsterdam is daar een mooi voorbeeld van, klik hier om te zien hoe dat eruit ziet.

Slimme tool

Event Connectors heeft een tool gemaakt waarmee ondernemers toegankelijkheidsinformatie van hun locatie(s) beter zichtbaar kunnen maken op hun website. Hiervoor kunnen ondernemers contact opnemen met het support van Event Connectors.

Meer informatie: Eventconnectors.nl

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *