HZ Kenniscentrum Kusttoerisme heeft onderzoek gedaan naar waterrecreatie in Zeeland

Dit onderzoek is uitgevoerd om inzicht te krijgen in de behoeften en ervaringen van waterrecreanten, specifiek met betrekking tot de openbare voorzieningen, in en rondom het Veerse Meer en het Grevelingenmeer. Een opvallende conclusie is dat de recreanten veel klachten hebben over de toiletvoorzieningen.

Haven van Veeren Bron: Depositphotos.com

Veerse Meer

Respondenten zijn over het algemeen erg tevreden dat er sanitaire voorzieningen zoals toiletten beschikbaar worden gesteld, zeker op de eilanden wordt dit zeer gewaardeerd. De mobiele toiletcabines worden door een deel van de respondenten weinig of niet gebruikt omdat men deze vies of minder goed onderhouden vindt. Wel is men blij dat de mobiele toiletcabines aanwezig zijn, ook op de eilanden, en dat ze bij hoge nood gebruikt kunnen worden. De steigers worden over het algemeen erg gewaardeerd door de geïnterviewde waterrecreanten.

Andere genoemde conclusies:

  • De bereikbaarheid van de waterkant werden geuit door booteigenaren
  • Ontbreken van basisvoorzieningen

Grevelingenmeer

De toiletten aan het Grevelingenmeer worden vaak als vies ervaren. Dit is een reden voor veel waterrecreanten om hier geen gebruik van te maken, of enkel bij hoge nood. De douches worden door respondenten zeer gewaardeerd, echter worden deze voornamelijk gebruikt om bijvoorbeeld surf- of duikspullen af te spoelen. Het water in de douches wordt door veel respondenten als te koud ervaren. Over de bereikbaarheid van de waterkant langs het Grevelingenmeer hebben vooral duikers een mening.

Andere genoemde conclusies:

  • De AED wordt zeer gewaardeerd
  • Ontbreken van basisvoorzieningen en service voor duikers

Bron en meer informatie: Onderzoek waterrecreatie in Zeeland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *