Huttopia gaat nieuwe stadscamping in Antwerpen exploiteren

De Franse campingketen Huttopia gaat voor het eerst een camping in België openen. Dat wordt een CityKamp-concept van 5 ha. In Nederland heeft Huttopia de afgelopen jaren twee campings in haar portfolio opgenomen. (Natuurcamping De Roos en CityKamp Valkenburg)

Voorontwerp centraal gebouw CityKamp Antwerpen ©Stéphane Chambert/Yam studio

De camping wordt ontwikkeld door de Stad Antwerpen. (Red.: In België komt het wat vaker voor dat overheden het voortouw nemen bij commerciële toeristisch-recreatieve ontwikkelingen). Zij hebben daarvoor kampeergoep Huttopia geselecteerd als exploitatiepartner. De opening staat gepland voor 2024.

Momenteel heeft Antwerpen twee kampeerterreinen: CityCamping Antwerp (vroeger De Molen) en kampeerwagenterrein Vogelzang, maar die zullen op termijn beide verdwijnen.

De  stad ontwikkelt een nieuwe stadscamping in de noordoostelijke hoek van Middenvijver, op een oppervlakte van ongeveer 5 hectare, ter hoogte van de Halewijnlaan en de Willem Gijsselsstraat op Linkeroever.  

Het concept CityKamp van Huttopia combineert de nabijheid tot de stad met natuur, voor verschillende doelgroepen. Met haar focus op de natuur zal de camping een volwaardig aanvulling zijn op het bestaande aanbod van logies in Antwerpen. Er zijn reeds CityKamps in een aantal grote steden in Frankrijk en in Valkenburg; het wordt de eerste in België.

CityKamp Antwerpen voorziet 200 plekken: 150 kampeerplaatsen en 50 huuraccommodaties. Daarnaast zullen ook vier groepsaccommodaties op ruime percelen ingericht worden. In een centraal gebouw komt een ontmoetingsruimte, toeristisch informatiepunt, coworkingruimte en café-restaurant met buitenterras en speeltuin. Ook voor wie er niet verblijft zullen het café-restaurant en de speeltuin toegankelijk zijn.

Voortraject

Om van de site in Middenvijver een stadscamping te maken, moest ze eerst een andere ruimtelijke bestemming krijgen: van woonuitbreidingsgebied naar recreatiegebied met verblijfsmogelijkheden. Daarom werd een ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) opgemaakt.

Het college keurde de opmaak van het RUP Stadscamping goed in juni 2019. Op 1 juni 2021 trad, na de onderzoeksfase, het RUP definitief in werking. De stad ging ondertussen op zoek naar een ontwikkelaar/uitbater voor de terreinen. Na het doorlopen van de gunningsprocedure kwam Huttopia als beste uit de bus.

Meer informatie:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *