Holland Evenementen Groep ontvangt Toerisme Award Rivierenland 2016

De allereerste Toerisme Award Rivierenland is vrijdag 18 maart jl. uitgereikt aan de Holland Evenementen Groep (HEG). Directeur/ Eigenaar Patrick Janssen kreeg de award uit handen van de Burgemeester Jan de Boer van Buren op de ‘Opening Toeristisch Seizoen’ van Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Rivierenland. Het is een waarderingsprijs voor innovatief ondernemerschap en bedoeld voor ondernemers die een uitzonderlijke bijdrage leveren aan de promotionele versterking van de regio.

Holland evenementen groep rivierenland
(v.l.n.r. ) Patrick Janssen, Jan de Boer, Richard de Bruin

De uitreiking vormde het slot van een gevarieerde middag waar het RBT Rivierenland kansen op de Vlaamse markt, nieuwe campagnes en de uitkomsten van de Monitor Vrijetijdseconomie presenteerde. De meest opvallende conclusie uit dit onderzoek is dat de dagrecreatie in de regio is gegroeid met 3%. Het verblijf blijft daar met een daling van 22% echter fors bij achter. Als belangrijkste reden wordt het verdwijnen van hotelcapaciteit in de regio genoemd. De verwachting is dat door nieuwe regionale ontwikkelingen er komende jaar weer een groei wordt gerealiseerd.

Eén van die ontwikkelingen betreft het officiële Wipe Out Parcours op Beldert Beach, dat de Evenementen Groep (HEG) samen met Endemol realiseert. De Toerisme Award Rivierenland van RBT Rivierenland is daarom in 2016 naar Patrick Janssen gegaan. Directeur Richard de Bruin geeft aan dat Janssen waardering verdient voor zijn ondernemerschap. “De Holland Evenementen Groep zorgt met de ontwikkeling van deze bijzondere attractie voor versterking van het toeristische aanbod en het aantrekken van meer bezoekers naar onze regio. “

De Monitor Vrijetijdseconomie is te vinden op Rivierenland.biz

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *