HolidayCheck neemt meerderheidsbelang in Zoover

HolidayCheck neemt een meerderheidsbelang in Zoover. Hiermee krijgt Zoover de ruimte om sneller te werken aan de ontwikkeling van een Online Travel Agency.(OTA) Door de samenwerking ontstaat de grootste vakantie- en vrijetijdsportal van Europa, en creëren beide merken meer Europese slagkracht.

Het moederbedrijf van HolidayCheck AG, TOMORROW FOCUS AG, neemt per 10 juli een meerderheidsbelang van 51% in Webassets BV, het moederbedrijf van Zoover. Erwin Rooymans verkoopt zijn aandeel in Zoover. Wel blijft Rooymans’ zijn bedrijf Netmatch betrokken als technische partner van Zoover. De resterende aandelen blijven in handen van oprichter Bas Rasker en het management. Met de overname is double digit bedrag in miljoenen gemoeid. Het huidige management zal Zoover de komende jaren blijven leiden.

Online reisbureau
Door de samenwerking kan Zoover zich versneld toeleggen op haar OTA-ambities “Met HolidayCheck kan Zoover haar aspiraties professioneel ontplooien” aldus Bas Rasker, CCO van Zoover. De tijd is rijp “Zoover heeft een enorm bereik en vertrouwen van de consument, deze stap moet je nu zetten”. Door de samensmelting ontstaat een grotere ICT slagkracht waardoor productontwikkeling kan worden versneld.

Uitbreiding in Europa
De combinatie is marktleider in centraal en west Europa, met meer dan 35 miljoen unieke bezoekers per maand. Naast het gecombineerd marktleiderschap in België, Duitsland, Nederland, Oostenrijk en Zwitserland hebben de bedrijven reeds sterke posities in o.a. Frankrijk, Scandinavië en Polen. Verder worden nieuwe markten in Oost-Europa en Rusland verkend. Vanzelfsprekend zullen ook andere Europese markten binnen Europa worden aangeboord.

Naast de vakantieportals HolidayCheck en Zoover beschikt de nieuwe combinatie met MeteoVista, het moederbedrijf van weeronline.nl, ook over een Europees weerbedrijf.

Zoover CEO Stephan Bosman is zeer verheugd over de samenwerking met HolidayCheck. “ Onze bezoekers profiteren van nog meer user generated content, samen zijn wij goed voor bijna 4 miljoen beoordelingen. Onze zakelijke klanten bieden wij een enorm bereik op de Europese markt en fantastische integratiemogelijkheden”.

De combinatie heeft 300 medewerkers en kantoren in Nederland, Duitsland, Frankrijk, Polen en Zwitserland (HQ). Bosman en Rasker verwachten veel synergie tussen beide bedrijven. “ Onze ambities zijn groot en wij willen onze leidende positie in Europa de komende jaren verder uitbouwen”

Over Zoover
In 2004 begon het succesverhaal met de overname van VakantieReisWijzer en de start van Zoover. De afgelopen jaren is Zoover uitgegroeid tot een begrip in de Nederlandse en Belgische markt. In 2008 werd gestart met de internationale uitrol en in 2009 werd de weerbedrijf MeteoVista (o.a. bekend van weeronline.nl) overgenomen. De afgelopen jaren is Zoover vele malen onderscheiden met innovatieprijzen en awards. Het bedrijf is gevestigd in Zeist (NL) en telt zo’n 100 medewerkers waarvan bijna 80 op het hoofdkantoor. De website van Zoover is beschikbaar in 25 landen en in 18 verschillende talen. www.zoover.nl

Over HolidayCheck
HolidayCheck AG exploiteert de grootste Duitstalige boekings- en beoordelingsportal voor reizen en vakantie. Het bedrijf is gevestigd in Bottighofen een Zwitserse grensstad bij de Bodensee. Het team bestaat uit meer dan 200 medewerkers die samen een omzet van meer dan 600 miljoen euro genereren. Het bedrijf ontstond in 2003. Tegenwoordig is HolidayCheck AG goed voor 23 miljoen bezoekers per maand (Cijfers uit januari 2012). Daarmee is het bedrijf de grootste Duitstalige vakantiebeoordelingenplatform met een TUV gecertificeerd reisbureau. Als gevolg van de Internationale ambities is de website in 10 talen beschikbaar. HolidayCheck AG is onderdeel van TOMORROW FOCUS AG (ISIN DE0005495329). www.holidaycheck.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *