HISWA verjongt door uitbreiding Funsport

De watersportsector vergrijst; meer dan de helft van de Nederlandse bootbezitters is 50-plus, blijkt uit recent onderzoek van de HISWA Amsterdam Boat Show. De beurs gaat zich daarom meer richten op een jongere doelgroep (25-40 jaar) in de watersportbranche. Om die reden vergroot de HISWA dit jaar het segment Funsport.

kitesurfenWindsurfen, kitesurfen en stand up paddling (SUP) zijn de meest toegankelijke vormen van watersport voor jong en oud. Windsurfen bijvoorbeeld is weer helemaal trendy. “Je ziet een grote groep herintreders; ‘oudere’ mannen (leeftijd 35+), die samen met hun kids hun jeugd willen herbeleven. Het kitesurfen beperkt zich iets meer tot jongeren in de leeftijd van 20 tot 35 jaar hoewel je dit ook de oudere generatie van 35+ ziet doen voor een adrenaline shot. Stand up paddling (SUP) is voor de funsport een hele nieuwe doelgroep. Deze doelgroep varieert van de booteigenaar in een haven tot zeer sportieve duursporters die zich suf peddelen. De grootste groep vindt het gewoon leuk en gezond”, aldus Marc Schraverus van Telstarsurf.nl.

Stephan van den Berg van het bedrijf VanDenBergSurf B.V. vult aan: “Ik vind het belangrijk dat mensen weer ouderwets lol kunnen hebben op het Nederlandse water, maar dan op de nieuwe manier. En die nieuwe manier is praktischer, toegankelijker, eenvoudiger en betaalbaarder dan ooit.”

Funsport Shop
Op de HISWA Amsterdam Boat Show is van alles te vinden alles op het gebied van wind- en kitesurfen, wakeboarden en stand up paddling (SUP). Dit jaar zijn in het segment Funsport meer merken dan ooit aanwezig: Fanatic, Mistral SUP, F-One, Naish, Starboard, North Kiteboarding, Mystic, Best, O’Neill en Red Paddle Co. Nieuw dit jaar is de Funsport Shop waar deze en andere merken spullen aanbieden tegen een scherpe prijs.

Tientallen primeurs
Mensen die al langer ervaring hebben met de HISWA en de watersport in het algemeen, kunnen zich tegoed doen aan de tientallen primeurs waar exposanten mee komen. De 60e editie van de HISWA vindt plaats van 11 tot en met 15 maart 2015 in Amsterdam RAI.

Meer informatie en de voorlopige deelnemerslijst: www.hiswarai.nl

Eén reactie

  1. Ouders die hun schip zat zijn, zouden die moeten doorgeven aan hun kind(eren). De waarde is toch gezakt, de emotionele waarde is veel groter. Wij hebben ons schip al ons huwelijksleven lang.
    Daarom hebben wij ons zeiljacht, Carena 38, (mooie S-spant), een dame van 40 jaar oud maar in staat van nieuw, aan onze dochter gegeven. Ze is er heel erg blij mee, vanaf de geboorte en nog daarvoor (!) mee gevaren . . . .
    Ze zeilt nu heerlijk met haar man en tweeling van 10 jaar. Van de zomer naar Denemarken geweest en regelmatig steekt ze over naar Engeland. Zo blijft de “jeugd” varen en wij – 60 plussers – reizen met de camper . . . . .
    In maart komt er een artikeltje over in de WATERKAMPIOEN (Femmie Goudswaard)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *