Hiswa te water voor het eerst aan het IJ

Van 4 tot en met 9 september verandert de NDSM-werf in een nautische hotspot als hier de HISWA te water plaatsvindt. Europa’s meest complete in-water bootshow toont niet alleen honderden fonkelnieuwe boten in alle soorten en maten, maar bruist ook van de activiteiten op en rond het water. Van stand-up paddling (suppen) tot luxe jachten, van zeilles in optimisten tot flyboarden, van manoeuvreerclinics tot waterfietsen; de HISWA te water is er voor zowel de doorgewinterde watersporter als voor iedereen die kennis wil maken met de verschillende facetten van watersport.

Indrukwekkend aanbod
Adrenalineverhogend of rustzoekend? Back-to-basic of optimaal comfort? Zoet of zilt? Windkracht of stevige PK’s? De HISWA te water 2012 biedt in drie nautische belevingswerelden (luxury, pleasure en adventure) een overzicht van boten in lengte variërend van 5 tot 23 meter. Het aanbod, met ook dit jaar weer veel (wereld)primeurs, is zonder meer indrukwekkend te noemen. De crème de la crème van de (inter)nationale jachtbouw is aanwezig en een bezoek aan de bootshow geeft in één keer een goed beeld van de laatste trends en nieuwste scheepsmodellen.

De HISWA te water biedt meer dan alleen boten; op de kade presenteren exposanten hun nautische artikelen en op het water vinden allerlei activiteiten plaats. De wijnbar met uitzicht op de imposante jachten, is een bijzonder aangename tussenstop na het flaneren over steigers en kade.

Spetterende activiteiten
In de kom van de NDSM-werf worden letterlijk spetterende activiteiten georganiseerd. Suppen, H-2flow flyboarden, varen in kleine (zeil)bootjes, behendigheidswedstrijden in een sloep, lopen op het water in grote plastic bubbles, zeilles voor kinderen, KNRM demonstraties, waterfietsen en manoeuvreerclinics zijn activiteiten voor jong en oud.

WaterTheater met Henk de Velde
In het WaterTheater op de kade staat een uitermate boeiend en informatief programma op stapel. Onder andere Henk de Velde geeft hier iedere dag een presentatie aan de hand van zijn nieuwe film. Wie eerdere lezingen van Henk heeft bijgewoond, weet hoe inspirerend hij zijn belevenissen over kan brengen. Een reden op zich dus om de HISWA te water te bezoeken. Verder staan op het programma: tips voor vaargebieden van Noord tot Zuid, praktische informatie voor aan boord, tactiek en reglementen van het wedstrijdzeilen, astronavigatie, solozeilen, et cetera. Kortom, zes dagen lang is het WaterTheater een bron van inspiratie voor zowel de beginnende als doorgewinterde watersporter en voor zowel zeilers als motorbootvaarders.

(foto: Rens Groenendijk)

Amsterdamse schoolkinderen maken kennis met watersport
HISWA te water laat kinderen graag kennismaken met watersport. Op de oproep aan scholen in Amsterdam-Noord om kinderen uit groep 8 kennis te laten maken met de watersport werd zeer enthousiast gereageerd. Zo’n 250 kinderen krijgen door de week een actief programma aangeboden waarbij ze op de bootshow allerlei takken van watersport uit kunnen proberen. Vanzelfsprekend onder deskundige begeleiding. Hiermee hoopt HISWA Multimedia de interesse voor watersport al van jongs af aan te stimuleren.

HISWA te water 2012
De HISWA te water wordt dit jaar voor het eerst op de NDSM-werf in Amsterdam gehouden en vindt plaats van dinsdag 4 tot en met zondag 9 september 2012. Openingstijden zijn dagelijks van 11.00 tot 19.00 uur. Meer informatie over de HISWA te water 2012 is te vinden op www.hiswatewater.nl. Het evenement is ook te volgen op Facebook en Twitter (#hiswatewater).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *