Het landschap van een oorlog als toeristisch product?

Op 25 september wordt de conferentie ‘Oorlog & Landschap’ georganiseerd. Wie het landschap weet te lezen kan oorlogen winnen. Oorlog heeft altijd alles met het landschap te maken. De belangstelling voor oorlog lijkt groter dan ooit. Verhalen liggen vaak letterlijk en figuurlijk in het landschap voor het oprapen. Niet alleen in Arnhem, maar ook elders. Dat biedt kansen voor erfgoed, cultuurtoerisme en duurzame gebiedsontwikkeling.

landschapMaar hoe pak je dat aan? Hoe maak je de geschiedenis zichtbaar? Hoe zorg je voor samenhang en hoe creëer je meerwaarde? Hoe trek je publiek en hoe houd je dat vast? Hoe verbeeld je het verhaal?

Dit zijn de vragen die centraal staan in de conferentie ‘Oorlog & Landschap’ die stichting Verborgen Landschap en Bureau BUITEN organiseren op 25 september. Wij nemen u mee naar betekenisvolle historische plekken in de omgeving van Arnhem. Kenners ontsluiten voor u de verhalen die het landschap hier vertelt. Zij laten u kijken met de bril van een militair strateeg, een landschapsarchitect, een historisch archeoloog en een Duitse soldaat. Vertellen hoe Arnhem samenwerkt met Europese partners binnen de Liberation Route Europe. En bieden inspiratie met voorbeelden van andere plekken in binnen- en buitenland (Hadrian’s Wall).

Meer informatie (uitnodiging): www.bureaubuiten.nl/fileadmin/images/nieuws/2014/Openluchtconferentie_Oorlog__landschap.pdf

Organisatie door:

Bureau Buiten

Verborgen Landschap

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *