GS Noord-Holland positief over ontwikkeling Jachthaven Blaricum

Gedeputeerde Staten van Noord-Holland ondersteunen het initiatief van de gemeente Blaricum voor de ontwikkeling van jachthaven Voorland nabij de Stichtse Brug. Dit melden zij in de reactie op de ter visie legging van de ontwerp Structuurvisie, MER en ontwerp-beheersverordening. Zij vragen daarin ook aandacht voor enkele planologische punten die van invloed kunnen zijn op de voortgang van het proces.

Masterplan
De ontwerp-Structuurvisie is een uitwerking van het Masterplan voor het plangebied De Blaricummermeent. In de Structuurvisie Noord-Holland 2040 van de provincie Noord-Holland is opgenomen dat er behoefte is aan ruimte voor groei van toeristische en recreatieve ontwikkelingen.
De ontwikkeling van een of meerdere jachthavens in Markermeer, IJmeer en Gooimeer passen daarin en vormen een stimulans is voor recreatie, toerisme, economie en meer algemeen het woon- leef- en vestigingsklimaat van de Metropoolregio.
De gemeente Blaricum en de provincie Noord-Holland hebben in maart 2006 een intentieverklaring ondertekend, waarin staat dat een recreatieve ontwikkeling van het Voorland Stichtsebrug met een jachthaven past binnen het provinciaal beleid.

Provinciale structuurvisie
GS vragen nog wel om aandacht voor enkele punten uit de Provinciale Ruimtelijke Verordening Structuurvisie die op het project van toepassing zijn om het planologisch proces goed te laten verlopen, om met name tijdens de procedure van het bestemmingsplan, vertragingen te voorkomen.
Daarbij wijzen GS o.a. op een goede onderbouwing van de noodzaak, een goede inpassing in de omgeving en de regels rond de Ecologische Hoofdstructuur (EHS). Tot slot merken GS op dat door meerdere recente ontwikkelingen wellicht het MER onderzoek uit 2010 niet meer helemaal actueel kan zijn.

Bron: persbericht provincie Noord-Holland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *