Internationale groeiambities voor Tiny House concept Ecoresort Basecamp

Het Ecoresort Basecamp in IJmuiden, gebaseerd op een verblijf in Tiny Houses, wil gaan opschalen naar 20 resorts wereldwijd. De eerstvolgende locatie, in Tanzania, bevindt zich in de eindfase van het aankoopproces.

Het Basecamp Ecoresort in IJmuiden werd in 2019 ontwikkeld door EcoCabins in samenwerking met projectontwikkelaar Kondor Wessels. In 2021 stapte Kondor Wessels uit het project vanwege de moeilijkheidsgraad van traditioneel ontwikkelen naast een Natura 2000 gebied en de stikstofproblematiek. De gronden in IJmuiden zijn tot 2028 gepacht en het is nog onzeker of het Ecoresort daarna nog kan verlengen. De Tiny Houses zijn echter relatief makkelijk verplaatsbaar.

EcoCabins laat een deel van de Tiny Houses bouwen in Letland, maar neemt ook accommodaties van andere leveranciers af. Erling Siebesma van Basecamp ligt toe: “We willen een aantrekkelijke variatie in aanbod kunnen bieden. Een van onze doelstellingen is om mensen kennis te laten maken met het concept ‘Tiny Houses’ en de duurzame impact die dit soort woningen hebben. Wij opereren als park met een minimale footprint. Dat kun je het best doe door te laten zien dat er binnen het concept van Tiny Houses heel veel mogelijk is.”

Investeringsmogelijkheden

Net als veel andere vakantieparken werkt ook Basecamp Ecoresorts met het financieringsmodel van investeringsmogelijkheden voor particulieren. De Tiny Houses op het ecoresort in IJmuiden waren binnen 2 maanden uitverkocht. De locatie in Tanzania is het eerstvolgende Basecamp dat op de agenda staat. Om deze nieuwe uitbreiding te financieren geeft de organisatie een 8 % obligatielening uit met een looptijd van 2 jaar.

Op de website zien we dat ook locaties in Kroatië, Portugal en Bali in aantocht zijn. Siebesma sluit niet uit dat er in de toekomst ook in Nederland nog een nieuwe locatie wordt ontwikkeld: “We zijn altijd op zoek naar geschikte locaties.”

Meer informatie: www.basecamp-ecoresorts.com


(advertentie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *