Internationaal congres toegankelijkheid en toerisme in Amsterdam

Op 18 maart vindt het eerste internationale congres over toegankelijk toerisme plaats bij Impacthub in Amsterdam. Het congres is de afsluiting van het deels door de Europese Commissie DG ENT gefinancieerde project genaamd ACCESSTOUR.

access toerismAan dit project werken 5 Europese partners mee. Nederland wordt gerepresenteerd door Veroniek Maat van Accessible Travel Netherlands. Zij organiseert het congres in Amsterdam. Tijdens het congres worden de resultaten van het project toegelicht, die betrekking heeft op het ontwikkelen van toegankelijke toeristische routes in Europa. Na een presentatie over het project volgt key note speaker Mieke Broeders van Toegankelijkheidsbureau België en tevens projectlid, met een toelichting over onderzoek en promotie van toegankelijk toerisme door Toerisme Vlaanderen.

Vervolgens zijn er drie workshops waar men aan kan deelnemen, de workshops worden nader toegelicht op de website van het evenement. Bent u ondernemer en geïnteresseerd om de toegankelijkheid van uw locatie op de kaart te zetten of te verbeteren? Registreer je dan voor het congres via de website.

Aansluitend op dit congres vindt de ‘Reis Inspiratie Markt’ plaats van 17:30 tot 20:00 uur. Op deze markt is iedereen welkom die informatie zoekt over toegankelijke accommodaties en activiteiten in Europa. Er zullen lokale agenten aanwezig zijn die de bezoekers persoonlijk kunnen vertellen over de toegankelijkheid en vakantiemogelijkheden in Italië, Portugal, België, Polen, Duitsland en Nederland.”

Meer informatie: www.accessibletravelnl.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *