Sterk groeiend Walt Disney Studios Park in Paris krijgt nieuwe naam; Disney Adventure World

Het Walt Disney Studios Park in Parijs krijgt in de toekomst een nieuwe naam; Disney Adventure World. Disney kondigt ook aan dat de grootte van het Park ruwweg verdubbelt. In dit Disney Park komen immersieve werelden waar gasten worden meegenomen in avonturen geïnspireerd door geliefde Disney verhalen.

Disney Adventure World

Disney heeft in Parijs twee parken die naast elkaar worden geëxploiteerd: Disneyland Park (9.930.000 bezoekers in 2022) en het wat kleinere Walt Disney Studios Park (5.340.000 bezoekers in 2019) De laatst genoemde is qua bezoekcijfers nu nog het vierde park van Europa. (2: Europa Park en 3. Efteling).

World of Frozen

Het park krijgt een compleet nieuwe visuele identiteit met een frisse creatieve visie, gloednieuwe ervaringen, en een grootschalige uitbreiding. De eerste grote verandering is de toevoeging van World of Frozen opent, een nieuw immersief gebied waar de winterse wereld van Walt Disney Animation Studios’ Frozen tot leven komt aan een indrukwekkende baai.

Indeling met meeslepende themalanden

Toen het Walt Disney Studios Park in 2002 werd geopend, was het oorspronkelijke idee van het tweede Park om gasten een kijkje achter de schermen te geven bij het maken van films, tekenfilms en televisieshows. Het concept van het Park heeft sindsdien een creatieve evolutie doorgemaakt om meeslepende werelden aan te bieden. In 2007 startte een uitbreidingstraject met de lancering van meerdere grootschalige projecten, zoals The Twilight Zone™ Tower of Terror, Toy Story Playland and Ratatouille: The Adventure. Van de recente opening van Marvel Avengers Campus en de lancering van Worlds of Pixar tot de creatie van een themaland geïnspireerd op Frozen: het Park blijft geliefde franchises verwelkomen. Hierdoor kunnen gasten hun favoriete verhalen beleven op een unieke manier zoals alleen Disney dat kan. En dat plezier is nog maar het begin, want werelden waar de meest populaire Disney films allertijden tot leven komen worden de basis van de transformatie van dit Disney Park.

“Vandaag veranderen we het verhaal van het Walt Disney Studios Park, van ‘hoe het wordt gemaakt’ naar feestelijke theaters en avonturen die tot leven komen in immersieve werelden. Deze volledig gerealiseerde avontuurlijke werelden worden de focus van de nieuwe identiteit van het Park en komen terug als themalanden die gasten ontdekken wanneer ze in het Park verder verkennen en uitgenodigd worden om deel te nemen aan avonturen geinspireerd door de meest geliefde verhalen,” aldus Tom Fitzgerald, Walt Disney Imagineering Chief Storytelling Executive en Senior Creative Executive voor Disneyland Paris.

“We omarmen een transformatie die meer dan 90% van het Walt Disney Studios Park herziet, sinds de opening in 2002. We onthullen een frisse creatieve visie die onze tweede ingang volledig opnieuw heeft gedefinieerd. Gasten gaan op een reis die de magie en emotie van onze geliefde franchises mengt met verkenningen in getrouw nagemaakte nieuwe themalanden. Deze belangrijke evolutie heeft ons geïnspireerd om het Park een nieuwe naam te geven, die een levendig nieuw hoofdstuk voor Disneyland Paris inluidt. Deze nieuwe naam zal officieel gebruikt worden vanaf de grote opening van ons volgende themaland: World of Frozen. Dit wordt de harmonieuze start van een spannend nieuw tijdperk. Toegewijd om de grenzen van immersie en innovatie te verleggen, maken we adembenemende nieuwe ervaringen en spectaculaire momenten in Disney Adventure World die onze gasten meer dan ooit zullen aanspreken. Het Park zal unieke avonturen aanbieden in meeslepende themalanden, als een perfecte aanvulling op het Disneyland Park,” deelde Natacha Rafalski, CEO van Disneyland Paris.

Een transformatie van de ingang van het Park

Vanaf deze maand breiden de transformatiewerkzaamheden van het Park zich uit tot het entreegebied om gasten mee te nemen in het gloednieuwe verhaal zodra ze Disney Adventure World binnenstappen. Nadat ze de toegangspoortjes zijn gepasseerd, komen de gasten in een levendige, moderne openluchtfilmstudio, voordat ze speciale gasten worden van een glamoureuze filmpremière in het hart van Hollywood tijdens een sterrennacht. Om deze geheel nieuwe immersieve ervaring tot leven te brengen, wordt het interieurdecor van de ‘soundstage’ – die momenteel een filmscène op Hollywood Boulevard afbeeldt – vervangen door een ambachtelijk decor dat een eerbetoon is aan historische bioscopen in Hollywood en de entertainmentindustrie in het geheel. Het nieuwe entreegebouw, omgedoopt tot World Premiere, heropent in het voorjaar van 2025.

World Premiere Plaza

Eenmaal buiten het gebouw komen de gasten terecht in het hart van World Premiere Plaza. In dit gebied worden momenteel Disney Animation en Pixar verhalen gevierd. Na de transformatie worden er theaters samengebracht in een stijlvolle, op Art Déco geïnspireerde setting. De teams van Walt Disney Imagineering Paris zijn al aan de slag gegaan om het voormalige centrale plein van het Park om te toveren in een dynamische en warme omgeving met een inrichting geïnspireerd op de beroemde gevels van de theaters van Soho en Broadway. De sfeer is ’s avonds nog levendiger en magischer, met felle lichten die de hele ervaring verlichten!

Adventure Way

Om toegang te krijgen tot de verschillende werelden van het Park, lopen gasten langs Adventure Way, een prachtige promenade omgeven door weelderig landschap en thematuinen – de perfecte plek voor magische dagdromen. Terwijl gasten door dit betoverende gebied dwalen, ontdekken ze Raiponce Tangled Spin, een geheel nieuwe familie attractie geïnspireerd door de geliefde Disney Animation film Rapunzel.

Tangled Spin

Het nodigt gasten uit om ‘een rondje te maken’ door de iconische scène met zwevende lantaarns die de harten van kijkers van alle leeftijden heeft geraakt. Ten slotte kunnen gasten, voordat ze op nieuwe avonturen gaan, genieten van heerlijke gerechten in The Regal View Restaurant and Lounge, een stijlvol restaurant met tafelbediening en een spectaculair uitzicht over Adventure Bay en ontmoetingen met Disney Prinsessen.

Aan Adventure Bay wordt al druk gebouwd

Buiten het tweede Park ondergaat het hele resort aanzienlijke veranderingen

Broadway is slechts één stap verwijderd van Disneyland Paris! De plek waar magie tot leven komt, biedt een uitzonderlijke entertainmentreeks die zowel gasten als insiders uit de industrie versteld doet staan. Maar de toekomst heeft nog veel meer in petto, want het resort voegt binnenkort twee nieuwe shows aan haar line-up toe, waaronder Alice & the Queen of Hearts: Back to Wonderland. Dit is een muzikaal spektakel geïnspireerd door Alice in Wonderland van Disney Animation en gaat deze lente in première.

Vanaf 25 mei keren Alice, de Hartenkoningin en nog veel meer Figuren terug naar Wonderland voor een spectaculaire nieuwe show in het Walt Disney Studios Park. Het is een spectaculaire ervaring, waarbij twee teams het tegen elkaar opnemen in een energieke muziekbattle. Hoogvliegende acrobaten verleggen hun grenzen en het publiek kan kiezen tussen twee eindes van de show. Het publiek ontdekt een nieuw verhaal over Alice en de Hartenkoningin in een ultrakleurrijke pop-rocksfeer.

Eind 2024 wordt Marvel Avengers Campus het podium voor een gloednieuwe ervaring in de avond, die tot het voorjaar 2025 elke avond tot leven komt bij het gebouw van de Worldwide Engineering Brigade. Deze enerverende ervaring combineert projecties, muziek en special effects met een geheel nieuwe verhaallijn, en enkele favoriete en nieuwe Marvel helden voor Disneyland Paris.

Verbeterd aanbod in Disney Village en in de Disney Hotels

Gelegen op het kruispunt tussen de Disney themaparken en de Disney Hotels, biedt Disney Village zijn eigen winkel- en eetgelegenheden. Om het aanbod te verbeteren en de verwachtingen van de gasten te overtreffen, ondergaat het winkel-, eet- en entertainmentgebied ook een volledige nieuwe transformatie. Met de toevoeging van nieuwe restaurants en winkels, vernieuwde gevels en verbeterde landschapsarchitectuur verandert Disney Village in een moderne, warme en dynamische ervaring voor gasten.

Ten eerste worden de huidige winkels geleidelijk opnieuw ontworpen om de weg vrij te maken voor nieuwe ervaringen die alleen beschikbaar zullen zijn in Disney Village. Als onderdeel van een complete make-over en rebranding van de meeste bestaande winkellocaties worden tegen het einde van het jaar twee nieuwe Disney winkelconcepten geïntroduceerd: een lifestyle winkel met confectiekleding, sieraden, accessoires en artikelen uit nieuwe samenwerkingen; en een Disney interieurwinkel met een selectie accessoires en Disney verzamelartikelen, zodat alle decoratieliefhebbers hun interieur kunnen verfraaien. Later, en nog in onderzoek, biedt de Disney Store alle grote Disney franchises onder één dak. Een deel van de winkel zal een seizoensgebonden assortiment aanbieden, in lijn met de vieringen van het resort of de nieuwste Disney filmreleases. Met dit gloednieuwe aanbod wordt Disney Village ongetwijfeld de ultieme winkelbestemming voor alle gasten die een vleugje Disney magie in hun dagelijks leven willen brengen.

Daarnaast werken de LEGO Group en Disneyland Paris aan plannen om hun succesvolle samenwerking voort te zetten, met naar verwachting tegen het einde van het jaar een nieuwe en verbeterde LEGO Store in Disney Village. De onlangs gerenoveerde LEGO Store biedt spannende fotomomenten, indrukwekkende grote bouwwerken en interactieve speelstations, naast het breedste assortiment LEGO-sets dat alleen verkrijgbaar is in de LEGO Store. Gasten kunnen alle LEGO | Disney favorieten vinden, naast andere creatieve sets voor LEGO-fans, ongeacht hun leeftijd.

Verbeterde accommodaties voor Disney Davy Crockett Ranch

Aan de accommodatiekant van het resort worden ook alle blokhutten in Disney Davy Crockett
Ranch (zeer populair bij Nederlandse gasten) geleidelijk vervangen om de gasten een moderne en comfortabele ervaring te bieden, terwijl ze in een oase van rust midden in de natuur blijven. Dit renovatieproject – dat dit jaar van start gaat – tilt de thematiek van Disney Davy Crockett Ranch naar een hoger niveau met decoraties in de blokhutten die verwijzen naar Disney Figuren zoals de Junior Woodchucks, samen met Donald Duck en zijn vrienden.

Eerder dit jaar heropende ook het legendarische Disneyland Hotel de deuren na een koninklijke make-over. Al deze projecten maken deel uit van het voortdurende transformatieplan voor Disney Hotels dat in 2012 begon en de positie van het resort als nummer één hotelketen in Frankrijk voor families blijft versterken.

Meer informatie: www.disneylandparis.com/nl-nl/disneyland-paris-beleving/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *