Goede vooruitzichten voor campings tijdens pinksterdagen

Het pinksterweekend krijgt een zeer zomers karakter. Volgens de Meteogroep zijn zelfs plaatselijk tropische temperaturen van rond de 30 graden mogelijk. NBTC Holland Marketing verwacht dat ca 500.000 Nederlanders in eigen land op vakantie gaan met de pinksterdagen; en vooral kamperen is populair.

camping apeldoornIn totaal verwacht het NBTC dat het komende lange weekend zo’n 800.000 Nederlanders hun koffers gaan pakken; Pinksteren valt dit jaar op 8 en 9 juni. Dat zijn er zo’n 150.000 meer dan vorig jaar. Toen viel Pinksteren wat vroeger in het seizoen en was het behoorlijk fris voor de tijd van het jaar.

Vooral de kampeerders trekken er op uit; ruim de helft van alle binnenlandse vakanties is een kampeervakantie. Daarnaast is ook de bungalow een populaire accommodatie. Rond Pinksteren wordt er ruim 80 miljoen euro besteed door vakantiegangers in eigen land.

Bron en meer informatie: www.nbtc.nl

Vanaf vrijdag warm
Een klein deel van de vakantiegangers koppelt Hemelvaart en Pinksteren aan elkaar. Dat zorgt voor een mooie basisbezetting op de diverse vakantieparken. Deze groep moet wel even doorbijten, want woensdag worden nog buien verwacht met daarna, op donderdag, een koelere stroming. Op vrijdag slaat het weer helemaal om en stroomt warme lucht ons land binnen. De Meteogroep verwacht dat het daarna ook ’s nachts weinig zal afkoelen met zogenaamde plaknachten als gevolg. Een klap onweer is nog wel mogelijk.

Uitgebreide weersverwachting op www.weer.nl

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *