Georganiseerd wandelen staat onder druk

Wandelen is populairder dan ooit in Nederland. Toch staat het georganiseerd wandelen onder druk door de huidige maatschappelijke ontwikkelingen. Sportorganisatie Le Champion en Koninklijke Wandelbond Nederland (KWbN) bundelen hun krachten nog intensiever om het georganiseerd wandelen toekomstbestendig te houden.

Beide organisaties willen zoveel mogelijk mensen in beweging brengen via wandelen om zo een bijdrage te leveren aan een gezonder, fitter en vitaler Nederland. De wandelevenementen van Le Champion brengen jaarlijks honderdduizenden wandelaars in beweging en leveren een grote bijdrage aan een gezonder Nederland.

Sinds 2008 werken Le Champion en KWbN al succesvol samen. Met deze vernieuwde samenwerking willen de partijen wandelend Nederland nog meer inspireren over hoe het is om deel te nemen aan de wandelevenementen van Le Champion. Daarnaast biedt KWbN ondersteuning bij het vinden en binden van partners aan de evenementen van Le Champion.   

Jeroen Wouda, disciplineverantwoordelijke wandelen bij Le Champion: “Wandelen verbindt mensen en brengt ze in gesprek. Wij dragen daar graag aan bij met bijzondere wandelevenementen. Daarbij vullen onze activiteiten en die van de Koninklijke Wandelbond Nederland elkaar perfect aan. Wij delen een gezamenlijke missie en ik vind het een mooi doel om wandelaars te inspireren aan onze evenementen deel te nemen.”

Sil Sanders, Accountmanager bij KWbN: “De wandelevenementen van Le Champion dragen al jarenlang bij aan onze missie om Nederland fitter en vitaler te maken. Voor ons als bond is dit hét moment om Le Champion extra te ondersteunen in de organisatie en promotie van hun evenementen. Samen willen we de grote groep Nederlanders die het wandelen ontdekt heeft, laten zien hoe leuk het kan zijn om deel te nemen aan een wandelevenement van Le Champion.”

Meer informatie:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *