Genomineerden Nationale Citymarketing Trofee 2023 bekend

De Nationale Citymarketing Trofee (NCT) wordt sinds 2010 uitgereikt aan “de beste citymarketing gemeente van Nederland”. Deze prestigieuze trofee wordt uitgereikt tijdens het Nationaal Congres Citymarketing. Net als voorgaande edities zijn er twee categorieën: gemeenten tot 100.000 inwoners en gemeenten met meer dan 100.000 inwoners. De trofee is voor het laatst uitgereikt in 2019.

Foto: Pretwerk @ Den Helder

Bij de beoordeling zijn vakinhoudelijke elementen als beleidsmatige aanpak, organisatie, mediaprofilering, monitoring en aantoonbare effecten van citymarketing meegewogen. Ook is gevraagd naar een kosten-batenanalyse en de ontwikkelingen ten opzichte van vorig jaar. Tenslotte is er gekeken naar vernieuwing en bijdrage aan het vakgebied. Deze elementen worden tijdens jurypresentaties verder uitgediept, waarna een winnaar in beide categorieën wordt gekozen. De kwaliteit van de inzendingen is erg hoog deze editie.

De vakjury bestaat uit: Martin Boisen, Erik Braun, Robert Govers, Karoline Wiegerink, Martijn Bulthuis (winnaar editie 2019), Anneke Jongerius en Nina Nomden.

De genomineerden voor de Nationale Citymarketing Trofee 2023 zijn:

In de categorie Gemeenten < 100.000 inwoners:

  • Den Helder
  • Schiedam

In de categorie Gemeenten > 100.000 inwoners:

  • Almere
  • Den Haag
  • Deventer
  • Tilburg

Nationaal Congres Citymarketing

De Nationale Citymarketing Trofee wordt uitgereikt tijdens het Nationaal Congres Citymarketing op 15 mei 2023 in Kampen. De vakdag staat in het teken van De Stad en het Water.

Meer informatie: www.netwerkcitymarketing.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *