Gemeente Rotterdam verkoopt camping Hoek van Holland

Het college van Rotterdam  heeft besloten het recreatieoord Hoek van Holland te verkopen. Het recreatieoord en bijbehorende camping zijn toe aan verbetering en modernisering.

Dit sluit aan bij de plannen om van Hoek van Holland een vierseizoenenbadplaats te maken: meer mensen kunnen dan het hele jaar door van dit unieke stukje Nederland genieten. Het recreatieoord wordt verkocht aan een marktpartij die rekening houdt met de rijke historie van het oord en zorgvuldig omgaat met de belangen van alle betrokkenen.

Om er zeker van te zijn dat alle belangen gehoord worden, overlegt het college van burgemeester en wethouders met de gebiedscommissie en de Recreanten Adviesraad (RAR) over hoe de verkoop zal verlopen. De inbreng van de betrokken partijen wordt meegenomen in het verdere proces. De marktpartij moet met een concreet plan laten zien hoe met belangen wordt omgegaan.

Aanbesteding

De gemeente Rotterdam start dit najaar met een aanbesteding om een geschikte partij te vinden. Om er zeker van te zijn dat alle belangen gehoord worden treedt het college in overleg met de gebiedscommissie over het verkoopproces.

De Recreanten Advies Raad (RAR) wordt ook betrokken bij de aanbesteding, zodat de belangen van recreanten op een goede manier behartigd worden. De inbreng van de betrokken partijen zal worden meegewogen in het verdere proces. De marktpartij moet met een concreet plan laten zien hoe met belangen wordt omgegaan.

Gemeentelijk bedrijf

De gemeente Rotterdam is één van de laatste gemeenten in Nederland dat nog een recreatieoord exploiteert. De wet schrijft voor dat een gemeente dat alleen mag als het kostendekkend is en dat is nu niet het geval. Daarnaast kunnen commerciële exploitanten recreatieparken beter en professioneler exploiteren dan een gemeente. De gemeente blijft actief betrokken bij de doorontwikkeling van het park, ook na de verkoop.

meer informatie: www.rotterdam.nl/vrije-tijd/camping-recreatieoord-hvh/

Eén reactie

  1. Beste mensen,
    Laat MEDEMENSELIJKHEID bovenaan staan bij alle beslissingen die genomen worden. Het gaat er in het leven om, goed te zijn voor je medemens, in dit geval voor alle huisjesbezoekers, die al generaties lang op het recreatiepark komen. GELD mag in dit geval niet de hoofdrol spelen!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *