Gemeente Amsterdam verlaagt maximum aantal B&Bs per wijk met 30%

Voor iedere wijk in Amsterdam is een maximaal aantal B&B’s vastgesteld. Dat maximum verlaagt de gemeente m.i.v. 1-1-2024 met 30 procent, met uitzondering van Weesp. Dit betekent dat in drukke delen van de stad, met name in het centrum, voorlopig geen B&B-vergunningen meer worden verleend. Er kunnen in die gebieden de komende 4 jaar geen nieuwe B&B’s bij komen.

De gemeente heeft al langer een programma lopen om het aantal toeristen in Amsterdam te beteugelen. Met deze maatregel wordt ook nog een ander doel nagestreefd: Het realiseren van meer woonruimte om in te wonen. Vooral jongeren en leraren krijgen een voorrangspositie in Amsterdam.

Vakantie-woningruil zonder vergoeding

Amsterdammers die hun woning aanbieden voor vakantie-woningruil via een platform vallen ook onder de regels voor particuliere vakantieverhuur. Wie zijn woning ruilt zonder gebruik te maken van een platform, met bijvoorbeeld een familielid, en zonder financiële vergoeding, valt buiten de regeling. Dan wordt dit niet gezien als toeristische verhuur.

Zolderruimtes kunnen nu ook verhuurd worden als B&B. Daar gelden wel extra eisen voor op het gebied van brandveiligheid.

Bron en meer informatie: Gemeente Amsterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *