Gegevens van Landal klanten belanden op het darkweb

Een datalek bij de software van MOVEit heeft ook Landal Greenparkt geraakt. Enkele weken geleden werd al bekend dat er klantgegevens waren buitgemaakt. RTL nieuws meldt nu dat de klantgegevens op het darkweb terecht zijn gekomen. Landal heeft inmiddels de nodige tegenmaatregelen genomen waaronder het informeren van de betrokken gasten.

Zie ook RTL Nieuws: Privégegevens duizenden bezoekers Landal op dark web gepubliceerd

Landal had al direct na het bekend worden van het datalek (begin juni) een statement uitgebracht over de consequenties van het datalek:

“Landal GreenParks maakt gebruik van de wereldwijd gebruikte software van MOVEit. Zoals de laatste dagen in het nieuws is geweest, hebben internetcriminelen deze software weten te hacken. Deze internetcriminelen zijn ook bij Landal GreenParks binnen geweest en hebben toegang gehad tot gastgegevens. We hebben de Autoriteit Persoonsgegevens en onze gasten hierover geïnformeerd. Ook hebben we direct de betreffende server uitgeschakeld en opnieuw opgebouwd om er zeker van te zijn dat de onbevoegden geen toegang meer hebben. De persoonsgegevens die zijn gelekt bevatten geen wachtwoorden of financiële gegevens en geen informatie over toekomstige reserveringen. Het gaat om namen en contactgegevens van zo’n 12.000 gasten. Gelet op de schaal van deze MOVEit hack verwachten we dat meer bedrijven hier melding van gemaakt hebben of nog zullen doen.”

Statement Landal (geactualiseerd naar laatste stand van zaken.)

Meer informatie: www.landal.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *