Gastvrijheidssector in debat met zes politieke partijen

Op 29 augustus organiseert Gastvrij Nederland een verkiezingsdebat. Tijdens dit debat gaan kandidaat-Kamerleden van verschillende politieke partijen de discussie aan over de Gastvrijheidseconomie van Nederland. Centrale vraag hierbij is: hoe kan de Nederlandse gastvrijheidssector inspelen op toekomstige marktkansen en wat is hiervoor nodig van de overheid? Het debat wordt gehouden bij VNO-NCW/MKB Nederland in de Malietoren en wordt geopend door de heer Bernard Wientjes.

Alleen al vertegenwoordigt het toerisme minimaal een omzet van ruim 35 miljard euro en een enorme werkgelegenheid. Aan vrije tijdsbesteding door Nederlanders buitenshuis (goed voor 3,4 miljard uitstapjes) wordt zelfs ca 44 miljard uitgegeven! (CVTO januari 2012) Om kansen te kunnen verzilveren en de sector gezond te houden vraagt de gastvrijheidssector ondersteuning van een nieuw te formeren Kabinet.

Tijdens het debat wordt een update gegeven van de stand van zaken in de sector in de volle breedte en inzicht in de groeikansen voor Nederland. De discussie over hoe de overheid en de verschillende politieke partijen deze groei kunnen faciliteren, wordt gehouden aan de hand van vier onderwerpen:

1. Creëren van investeringsruimte voor ondernemers
2. Terugdringen en beheersen van regeldruk
3. Investeren in de positionering van Nederland
4. Belang van de innovatie juist of ook voor deze sector

Aanwezige kandidaat Kamerleden, die in debat gaan:
VVD, Erik Ziengs
ChristenUnie Eppo, Bruins
D66, Kees Verhoeven
SP Paulus Jansen
CDA, Herma Boom
PvdA, Roos Vermeij

Economisch belang van de sector
In 2010 zorgde de sector alleen al ruim 35 miljard euro aan toeristische bestedingen door binnen- en buitenlandse bezoekers. Deze euro’s werden besteed bij zo’n 50.000 bedrijven die in totaal met ruim 400.000 banen zorgen voor zo’n 4% van de werkgelegenheid. Aan vrijetijdsbesteding door Nederlanders buitenshuis vertegenwoordigden 3,4 miljard euro uitstapjes ca 44 miljard aan bestedingen.

Datum, tijd en locatie
Woensdag 29 augustus, 14:00 opening debat door Bernard Wientjes.
Malietoren, VNO-NCW/MKB Nederland
Bezuidenhoutseweg 12
2594 AV Den Haag
Geef u op door een mail te sturen met uw contactgegevens aan karia@vnoncw.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *