Franse Campings.com neemt Nederlandse vakantiespecialist BungalowSpecials over

De overname van het Nederlandse BungalowSpecials door het Franse Campings.com is een flinke consolidatie op de Europese markt voor vakanties op campings en vakantieparken.

Synergie

screenshot an de website Bungalowspecials.nl

Remco Hofstede, één van de oprichters van BungalowSpecials: “Wij denken dat BungalowSpecials heel goed past binnen Campings.com. De campings en vakantieparken in de Benelux, Duitsland en in minder mate Frankrijk waarmee wij vanuit Nederland samenwerken, overlappen nauwelijks met die van Campings.com. Deze overname betekent dus synergie. Campings.com kan voortaan onze locaties aan haar klanten aanbieden. Zelf blijf ik bij het zusterbedrijf HotelSpecials werken aan verdere groei.”

Sterke marktpositie

Kun je ook iets zeggen over jullie marktaandeel in Nederland? Hofstede: “In Nederland zijn we marktleider als online aanbieder van vakantieparken. Marktaandeel is bijna niet te zeggen omdat deel ook direct gaat of via andere kanalen. Qua penetratiegraad zitten we erg hoog met 95% in Nederland (we bieden op ons platform 95% aan van alle aanwezige vakantieparken in Nederland.
Ook in Duitsland hebben we een sterkte positie en brengen ook veel Duitsers naar Nederland (naast boekingen in Duitsland natuurlijk). Ons Duitse label (FerienparkSpecials.de) groeide vorig jaar 85% in boekingen en ook ver boven 2019 (pre corona jaar).”

Samen werken aan marktpositie

Jérôme Mercier, ceo van Campings.com: “Door het combineren van twee sterke marktposities biedt deze overname ons een unieke kans om stevig door te groeien op de Europese markt. Alle werknemers van BungalowSpecials komen bij ons in dienst en blijven werkzaam in Haarlem. Ik kijk ernaar uit om gebruik te maken van hun jarenlange ervaring en kennis, om de komende jaren samen verder te bouwen aan onze positie.”

De koop heeft betrekking op alle websites van BungalowSpecials, te weten villagedevacancesspecials.fr, ferienparkspecials.de, bungalowspecials.nl, bungalowspecials.be, holidayparcspecials.co.uk en feriendorfspecials.at.

Meer informatie:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *