Franchiseketen Museum of Illusions opent grootste Europese vestiging in Brussel

Op 1 juli is het Museum of Illusions in Brussel geopend. Het is de grootste vestiging van de keten in Europa, met een oppervlakte van 700m2. Het concept draait om optische illusies. In Nederland is ook al een vestiging geopend in Maastricht. Wereldwijd zijn er inmiddels 30 vestigingen geopend of in ontwikkeling.

Museumdirecteur Damir Cicak geeft toelichting op het concept: “De collectie zoomt in op de werking van de hersenen en hoe mensen omgaan met perceptie. De bezoeker ervaart dat wat onze hersenen via de zintuigen interpreteren, lang niet altijd de werkelijkheid hoeft te zijn. Het museum stelt een populair maatschappelijk vraagstuk ter discussie. In een tijd waarin, mede door sociale media, standpunten razendsnel worden ingenomen, en er voor dialoog nog maar weinig ruimte lijkt te zijn, drukt het museum zijn bezoekers op de feiten, en geeft waardevol advies: Kijk eerst eens of jouw perceptie wel de juiste is. Het is best mogelijk dat een ander ziet wat jij niet ziet. Dat perspectief is misschien zelfs nog waardevoller dan jouw ervaring.”

Het Museum of Illusions Brussels is gehuisvest in het Théâtre de la Gaîté. Het theater, was één van de belangrijkste plekken binnen het Brusselse nachtleven. Bij de opening in 1912 bood het theater een gevarieerd programma aan, met operettes, komedies en kindermatinees. Het gebouw werd nieuw leven ingeblazen en onderhoudt opnieuw volwassenen en kinderen op een originele en educatieve manier in een unieke edutainment experience in hartje Brussel.

Slimme speelkamer

Het museum huisvest ook een slimme speelkamer waar bezoekers van alle leeftijden de uitdaging kunnen aangaan om puzzels en hersenkrakers op te lossen. De speelkamer stimuleert leren en plezier met dilemma-spellen, houten puzzels en spellen, die cognitieve vaardigheden stimuleren en verandert in een echt fitnesscentrum voor je hersenen. In de slimme winkel, de museumshop van het Museum of Illusions kan je sommige van deze spelen op de kop tikken om thuis je brein verder te blijven stimuleren.

Evenementen

Het Museum of Illusions team creëert eveneens originele activiteiten en evenementen op maat. Het museum heeft namelijk verschillende ruimtes, geschikt voor verjaardagsfeestjes, teambuildings, privérecepties en andere leuke evenementen. Het is ook mogelijk om het museum volledig af te huren voor grotere gezelschappen, de bijzondere ruimte van Théâtre La Gaîté gevuld met illusies biedt veel mogelijkheden voor grote evenementen en presentaties.

Meer informatie: www.museumofillusions.be/nl/

Franchise concept

Museum of Illusions is een franchiseconcept, dat voortborduurt op een succesvolle en schaalbare invulling. Franchisenemers worden begeleid in het proces van realisatie; waaronder het business plan, de inrichting van de expositie, training van personeel, updates van het expositieprogramma, en nog veel meer.

Het Museum of Illusions is het snelst groeiende museumconcept ter wereld. Sinds de introductie in 2015 in Zagreb, Kroatië – land van de wereldberoemde uitvinder Nikola Tesla – volgden er wereldwijd openingen in o.a. New York, Parijs, Rome, Shanghai… Het Museum of Illusions Brussels is gehuisvest in het Théâtre de la Gaîté. Het theater, was één van de belangrijkste plekken binnen het Brusselse nachtleven. Bij de opening in 1912 bood het theater een gevarieerd programma aan, met operettes, komedies en kindermatinees. Het gebouw werd nieuw leven ingeblazen en onderhoudt opnieuw volwassenen en kinderen op een originele en educatieve manier in een unieke edutainment experience in hartje Brussel.

Zie ook: www.museumofillusions.com/#franchising-opportunity

Meerdere illusie-experiences

In Brussel bestaat al langer een museum voor optische illusies; Illusion Bruxelles. Het is mede daarom ook opvallend dat de franchiseketen hier nog een vestiging rond hetzelfde thema opent. Ook in Nederland is niet al te lang geleden een zelfstandig museum voor optische illusies geopend (Mind Mystery) in het Limburgse Horst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *