Floriade Expo 2022 opent met 33 internationale deelnemers

Floriade verwelkomt meer dan 400 nationale en internationale deelnemers, waaronder naar verwachting 33 landen. Een groot aantal landen heeft bevestigd, anderen zitten in de ontwerpfase en met meerdere landen is Floriade nog in gesprek.

Satoyama Farm Garden van Japan

De tijd begint inmiddels wel te dringen, met nog 44 dagen tot aan de opening. Niet alleen de bouw moet nog worden gerealiseerd; in veel gevallen moeten er ook nog bouwvergunningen worden verstrekt. De gemeente Almere liet vorige week weten daar soepel mee om te springen; “Het college heeft een ambtelijk mandaat gegeven voor het onder voorwaarden gedogen van de bouw van bouwwerken voor de Floriade. Hierdoor kunnen deze bouwwerken voor de opening van de Floriade gereed zijn. Hoewel het college de bouw gedoogt, mag het bouwwerk pas in gebruik genomen worden als de vergunning verleend is en voldaan is aan de geldende eisen voor constructieve veiligheid en brandveiligheid.

Onder het thema Growing Green Cities presenteren nationale en internationale deelnemers bij Floriade innovaties en groene oplossingen die nodig zijn om steden leuker, duurzamer en leefbaarder maken. Samen met de Nederlandse Tuinbouwraad vraagt Floriade partijen uit de hele wereld om hun best practices voor een duurzame en groene toekomst te presenteren.

Aan Floriade Expo 2022 nemen naar verwachting 33 landen deel

Internationale deelnemers

De volgende 26 landen hebben hun deelname  bevestigd: België, Benin, Bolivia, China, Comoren,  DR Congo, Duitsland, Ecuador, Ethiopië, Frankrijk, Ghana, Italië, India, Japan, Jemen,  Luxemburg, Nederland, Nepal, Sudan, Suriname, Thailand, Tsjaad, Turkije, Qatar, Verenigde Arabische Emiraten en Zuid-Korea.

Met een aantal landen worden afrondende gesprekken gevoerd. De verwachting is dat er uit deze besprekingen nog zeven deelnemende landen volgen.  

Bhutan, Indonesië en Rusland nemen niet deel aan de Expo.  

Bouwactiviteiten

De bouw van de landenpaviljoens gaat hard. De afgelopen weken hebben de kaveloverdrachten plaatsgevonden van België, India, Luxemburg, Nepal, Thailand en Turkije. China, Frankrijk, Italië, Japan, Nederland, Thailand, Qatar en de Verenigde Arabische Emiraten vorderen met hun werkzaamheden op het terrein. België, Italië en Nepal starten deze week met de bouw van het paviljoen. 

De Satoyama Farm Garden van Japan is gereed. Het Japanse paviljoen is de eerste internationale inzending die gereed is. De tuin wordt aangelegd en er is inmiddels gestart met de inrichting van het paviljoen. Bezoekers zullen straks ontdekken dat de thema’s van Satoyama nauw verwant zijn aan het thema “Growing Green Cities”.

De Expo verbindt naties, internationale ondernemingen, niet-gouvernementele organisaties en twee miljoen (inter)nationale bezoekers. Om structurele innovatieve, groene oplossingen te bedenken voor duurzame en leefbare steden is verbinding tussen culturen, landen en regio’s noodzakelijk. Door te verbinden, samen te werken en nieuwe partnerships aan te gaan komen we tot die oplossingen die steden leefbaarder en duurzamer maken.

Floriade Expo 2022

Van 14 april tot en met 9 oktober 2022 is Almere hét podium voor de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022. De Nederlandse tuinbouw presenteert dan samen met nationale en internationale partners, innovaties en oplossingen voor duurzame en leefbare steden. Op het 60 hectare grote terrein staat het thema “Growing Green Cities” centraal. Het expoterrein ligt op korte reisafstand van Amsterdam en direct aan de A6 met uitzicht op de skyline van Almere.

Meer informatie: www.floriade.com/nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *