Flinke Europese subsidie voor betere spoorverbinding tussen Groningen en Bremen

Nederland krijgt dit jaar 18,5 miljoen euro subsidie uit Brussel voor internationale spoorverbindingen. 12,6 miljoen hiervan gaat naar de snelle directe verbinding tussen Groningen en Bremen, de zogeheten Wunderline.

Het formele besluit voor de komst van de snelle Wunderline tussen Groningen en Bremen werd eerder dit jaar genomen. Met de trein die hier gaat rijden, zijn reizigers straks in zo’n twee uur van de ene- in de andere stad. Het kabinet investeert hier 17 miljoen euro in. Spoorbeheerder ProRail en de Duitse collega starten uiterlijk in 2021 met de benodigde werkzaamheden om de verbinding tot stand te brengen. Naast de stad Groningen worden o.a. ook grote steden als Winschoten en Hogezand Sappemeer op de lijn aangesloten. De realisatie laat nog wel even op zich wachten. De eerste treinen staan gepland voor 2030.

Meer informatie: www.wunderline.nl

Bereikbaarheid is een belangrijke voorwaarde voor toeristisch recreatieve ontwikkeling van een gebied. De verbinding van Groningen met het Noorden van Duitsland biedt dan ook mogelijkheden voor méér bezoekers uit Duitsland. De treinverbinding past ook in het streven van het kabinet om vervoer over kortere afstanden met het vliegtuig te ontmoedigen.

Meer informatie: www.rijksoverheid.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *