Flevoland investeert samen met Europa in recreatieve voorzieningen

Staatsbosbeheer gaat de komende jaren de recreatiemogelijkheden in de bossen langs de oostrand van de gemeente Dronten verbeteren. Er worden nieuwe wandelpaden, picknickplaatsen en parkeerplaatsen aangelegd. Bestaande wandelroutes worden verbeterd en er komen nieuwe informatiepanelen. Het project ontvangt een Europese bijdrage van 84.000 euro. De provincie Flevoland, de gemeente Dronten en Staatsbosbeheer bekostigen het resterende deel. De totale investering bedraagt 168.000 euro.

Langs de Strandgaperbeek, die in 2009 is aangelegd met een bijdrage van de provincie, komt een ‘struinpad’ dat op een paar plaatsen de beek oversteekt. Hierdoor kunnen bezoekers nog beter genieten van deze nieuwe Flevolandse beek. Wie even wil uitrusten kan dat doen op dikke boomstammen. Ook wordt de wandelroute voor inheemse planten en bomen bij de Genenbank in Roggebotzand verbeterd. Bij de uitkijkheuvel langs de Ketelmeerdijk komen een picknickplaats en informatiepanelen. Op drukke dagen ontbreekt het bij een aantal attractiepunten in de bossen langs de oostrand aan voldoende parkeerplaatsen. Daarom worden bij de Genenbank, het pannenkoekenrestaurant ‘Het Grote Kabouterbos’ en de uitkijkheuvel langs de Ketelmeerdijk parkeerplaatsen aangelegd.

Vitale coalities werken in het landelijk gebied

De provincie Flevoland investeert samen met haar partners in het landelijk gebied. De provincie werkt daarbij in vitale coalities samen met gemeenten, natuurbeheerders en het waterschap. Gedeputeerde landelijk gebied Jan-Nico Appelman: “Door samen te werken vergroten we onze slagkracht en werken we verder aan een leefbaar platteland in Flevoland”.

Dit project is mede mogelijk gemaakt door het Europese landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling. Het Plattelandsontwikkelingsprogramma 2007-2013 (POP2) is een Europees subsidieprogramma dat projecten ondersteunt die uiteindelijk moeten leiden tot een mooier, vitaler en leefbaarder platteland.

Meer informatie over de Europese plattelandsprogramma’s in Flevoland vindt u op www.flevoland.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *