Flanders’ Finest Fietsroutes bundelen de 25 mooiste themaroutes in Vlaanderen

De ideale fietstocht zoeken, kan soms een heel karwei zijn. Daarom bundelen ze de 25 mooiste fietslussen die Vlaanderen rijk is onder de noemer Flanders’ Finest Fietsroutes. Deze thematische fietsroutes brengen je langs de mooiste plekken in Vlaanderen en vertellen steeds een uniek verhaal. Bovendien zijn de startpunten van de routes goed bereikbaar, is er fietsverhuur in de buurt en biedt elke route voldoende rustplaatsen en uitnodigende cafés en tavernes.

Bron: Toerisme Vlaanderen

De dagtochten zijn gemiddeld tussen de 26 en 61 kilometer lang en voor fietsers van alle niveaus doenbaar. De routes zijn dus makkelijk in te plannen en de ideale manier om Vlaanderen en zijn mooie natuur, lokale gastronomie en uniek erfgoed te beleven.

Om de bezoeker nog extra te faciliteren zijn er bij de lokale VVV’s en fietsverhuurpartners gratis weersbestendige knooppuntenbandjes beschikbaar. Niet enkel de te volgen knooppunten vanaf het startpunt worden erop aangeduid, maar ook de belangrijkste stopplaatsen op weg naar het volgende knooppunt.

Fietslussen met unieke thema’s
Elke route vertrekt vanuit een uniek thema en verhaal. Zo brengt de Lambiek-Geuzeroute in het Pajottenland je langs verfrissende geuzebrouwerijen en voert de Vredesroute nabij Ieper je langs tal van begraafplaatsen en monumenten van de Eerste Wereldoorlog.

Gebruiksvriendelijk en extra faciliteiten
Op de website kan je de routes makkelijk selecteren via regio, afstand of thema. Via de handige kaart kan je ook bekijken welke routes er in buurt zijn. Bij elke route vind je steeds de bezienswaardigheden onderweg, de informatie over de knooppunten, het GPX bestand en praktische informatie zoals parkeermogelijkheden en informatie over fietsverhuur. Momenteel zijn er reeds 16 routes beschikbaar, de overige 9 routes zullen in juni toegevoegd worden aan de website.

Meer informatie: https://www.visitflanders.com/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *