Fietsersbond informeert gemeenten over Bikenomics

De Fietsersbond organiseert op vrijdag 6 maart een informatiebijeenkomst over ‘Bikenomics’ voor gemeenten. Op deze dag zal het thema van de Fietsstad 2016 verder worden uitgelegd. Ook zullen gemeenten worden uitgedaagd om het beleid van hun eigen gemeente met andere ogen te bekijken.

Fietsstad 2016Bikenomics is het thema van de Fietsstad-verkiezing 2016. De fietser heeft veel waarde. Het fietsen brengt hemzelf een verbeterde gezondheid, een besparing van brandstofkosten en bovenal plezier. Maar ook voor vele anderen is de fietser een goudmijn. Voor de middenstand, waar hij regelmatig langskomt en zijn geld besteedt. Voor de overheid die zo minder hoeft te investeren in de auto-infrastructuur en door de aanleg van fietsstraten en fietspaden neemt de waarde van woningen ook nog eens toe. Zo zijn er vele partijen die profiteren van de waarde van de fiets: Bikenomics. Gemeenten kunnen zich nog tot 15 juli 2015 inschrijven als deelnemer in de strijd voor deze eretitel.

Aanmelden
De informatiebijeenkomst vindt plaats in het kantoor van de Fietsersbond in Utrecht, van 10 uur tot 15 uur. Aanmelden kan op de website van Fietsstad 2016. Deelname staat open voor bestuurders, ambtenaren en raadsleden.

Meer informatie: www.fietsstad.fietsersbond.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *