Exploitant gezocht voor kleinschalige camping in stadpark Dokkum

De gemeente Noardeast-Fryslân laat van 25 juli tot 19 september 2023 een marktverkenning uitvoeren voor de ontwikkeling en exploitatie van een nieuwe stadscamping in het Harddraverspark in Dokkum. In de marktverkenning wordt om een reactie van ondernemers op het concept gevraagd en is er ruimte om nog invloed te hebben. De marktverkenning verplicht nog tot niets en geeft andersom ook nog geen rechten.

De gemeente heeft de wens het Harddraverspark te herontwikkelen

Van, hoofdzakelijk, een sportpark kan het naar een breed recreatief stadspark met diverse functies ontwikkelen. Er wordt een koers uitgezet naar een verplaatsing en doorontwikkeling van de bestaande camping naar de noordoostkant van het park. Er bestaat de mogelijkheid om hier bijzondere verhuureenheden te plaatsen en te exploiteren.

De toeristische camping van ca. twee hectare wordt uitgegeven in erfpacht

Het biedt de mogelijkheid om de volgende eenheden te realiseren en exploiteren: 40 camperplekken, 20 campingplekken, 10 Tiny Houses of lodges en een sanitairgebouw. De genoemde aantallen staan nog niet vast en zijn onderdeel van de marktverkenning.

Mooie toevoeging voor bedrijf uit de regio                                                                                 

Het Harddraverspark is gelegen naast het stadscentrum van de oude vestingstad en vlakbij een nieuw aan te leggen stadsstrand. Ook biedt het Harddraverspark wandelroutes, speeltoestellen, een skatebaan en sportvoorzieningen. De camping is gelegen aan het water en is zowel over het water als over de weg bereikbaar. Op wens van de politiek is de camping bescheiden van omvang. Daarom is het voor een ondernemer nodig naast het bedrijf om ook een andere bron van inkomsten te hebben. Een regionale speler ligt daarmee voor de hand.

Meer informatie: Informatiememorandum nieuwe camping Harddraverspark Dokkum (door LeisureBrains)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *