Eventbedrijven zien omzet dalen

De budgetten die opdrachtgevers investeren in eventmarketing, dalen. Dat blijkt uit de resultaten van de 4de EventMonitor, een initiatief van eventplanner.be /.nl.

36% van de opdrachtgevers zag zijn budget voor evenementen de afgelopen 6 maanden dalen. Dat weegt op de omzet van eventbedrijven. Daar zag 64% de omzet gelijk blijven of dalen. 36% van de eventbedrijven kon wel rekenen op meer omzet.

Barometer
De verwachtingen voor de komende 6 maanden blijven kil. 41% van de opdrachtgevers verwacht dat de budgetten voor evenementen de komende 6 maanden verder zullen inkrimpen. De eventbedrijven zelf zijn iets optimistischer. 31% verwacht meer omzet te zullen gaan draaien, daar waar maar 14% van de opdrachtgevers dezelfde mening is toegedaan. Over de 4 edities van EventMonitor heen, zien we dat de eventbedrijven vertraagd hun verwachtingen voor de toekomst bijstellen. Opdrachtgevers reageren directer op de marktevoluties in hun prognoses daar waar eventbedrijven iets langer groei voor ogen blijven houden alvorens de verwachtingen bij te sturen.

België versus Nederland
Hoewel Belgen aangeven dat ze het de afgelopen maanden beter deden dan hun Nederlandse collega’s, hebben ze minder vertrouwen in de toekomst dan de Nederlanders. 34% van de Nederlandse eventbedrijven verwacht dat het tij zal keren, daar waar maar 25% van de Belgen zich in die uitspraak kan vinden. 29% van de Belgische eventbedrijven verwacht minder omzet te zullen draaien in de komende 6 maanden.

Er is meer
We hebben hierboven slechts enkele opvallende kerncijfers bij elkaar gebracht. EventMonitor gaat verder en brengt ook het aantal events per opdrachtgever in kaart, de evolutie in de budgetten per evenement en het gemiddelde budget per persoon. De monitor belicht ook andere zaken zoals het aantal maanden tussen offerte en event. Al deze cijfers helpen je in te schatten of jouw bedrijf de trend volgt, er bovenuit steekt of iets in te halen heeft.

Over EventMonitor
EventMonitor is de eerste barometer voor de Belgische en Nederlandse evenementenbranche. Het is een representatieve benchmark voor organisatoren, evenementenbureaus, opdrachtgevers en toeleveranciers van evenementen.

Meer informatie (en downloaden EventMonitor 2013): www.eventplanner.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *