Europese gamingindustrie groeit komende vijf jaar naar verwachting steeds met acht procent

Recent onderzoek van Savills gaat voor de komende vijf jaar uit van een jaarlijkse omzetgroei van acht procent voor de Europese gamingsector, op basis van toenemende gebruikersaantallen, digitalisering, bedrijfsinvesteringen en de forse concurrentie tussen ontwikkelaars.

De internationale vastgoedadviseur verwacht dat de fysieke aanwezigheid en vereisten van bedrijven door de evolutie van de gamingindustrie groter worden, waardoor de sector steeds meer kantoorruimte in beslag zal nemen.

Raymond Frederiks, Senior Consultant Market Intelligence, licht toe: “De afgelopen jaren is het aantal bedrijven in de Nederlandse game-industrie elk jaar weer gestegen, een logisch gevolg van de groeiende populariteit van gaming in algemene zin. Het aantal bedrijven in de Nederlandse game-industrie steeg van 575 in 2018 naar 630 in 2021. Een aantal jaar geleden constateerden we deze groei al in een sector rapport, en deze groei is dus allesbehalve afgeremd.”

Doorgaans zijn kantoren van gamingbedrijven voorzien van studio’s voor de ontwikkeling en productie van nieuwe games en technologie. Internationale gamingbedrijven kiezen vaak voor locaties buiten CBD’s, die goed bereikbaar zijn en in de buurt van plekken waar nieuw talent zich concentreert, zoals topuniversiteiten, zegt de internationale vastgoedadviseur. De keuze van kleine studio’s en opkomende ontwikkelaars gaat vaak uit naar luxe gebouwen op A-locaties, om zo aantrekkelijk te zijn voor talent.

Lotte de Jong, Head of Occupier Services bij Savills in Nederland, licht toe: “Met zo’n 5.000 gameontwikkelaars die op dit moment in Europa op zoek zijn naar een nieuwe baan, is het aantrekken en aan boord houden van talent een van de grootste uitdagingen in deze branche. Hierdoor is er een grote vraag naar kantoorruimte van hoge kwaliteit en op goede locaties, die aansluit bij de bedrijfscultuur en doelstellingen op het gebied van duurzaam ondernemen.”

Ellen Waals, Head of Agency bij Savills in Nederland, zegt: “Gezien de grote concurrentie op de arbeidsmarkt zetten gamingbedrijven huisvesting in om talent aan zich te binden. Ook het intellectueel eigendom, en daarmee goede beveiliging, zijn criteria die voor hen van groot belang zijn. Een groot gamingbedrijf zal zijn ontwikkelstudio’s dan ook met name in zelfstandige kantoorruimten willen onderbrengen.”

Bron en meer informatie: www.savills.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *