EuroParcs Group neemt campings in Zuid-Holland en Drenthe over

EuroParcs Group heeft deze maand jachthaven/camping Spijkerboor in Warmond, Zuid-Holland en camping De Wiltzangh in Ruinen, Drenthe overgenomen.

Jachthaven Camping Spijkerboor

Jachthaven/camping Spijkerboor ligt direct aan de Kaag en heeft zo een open verbinding met de Kager Plassen. Camping de Wiltzangh is prachtig gelegen aan de rand van het Nationale Park Dwingelderveld. De Wiltzangh, waarvan de huidige werknemers in dienst komen van Europarcs Group, is de tweede overname van EuroParcs Group in het dorp Ruinen.

Door de unieke ligging van beide parken passen deze naadloos in het Nederlandse aanbod van EuroParcs Group. Door hun geografische ligging betekenen deze overnames een versterking van het aanbod van EuroParcs Group in Nederland. Op beide locaties zal EuroParcs Group een eigentijds vakantiepark realiseren waarvoor plannen zullen worden ontwikkeld met een uitstraling passend bij de specifieke ligging van het park.

Versterking positie

“De overname van deze campings past in onze groeiambitie,” aldus Andries Bruil van de directie van EuroParcs Group. “We willen de grootste aanbieder van vakantieparken in Europa worden, maar ook Nederland blijft voor ons een groeimarkt. Met deze parken, de één direct aan water en bij uitstek geschikt voor watersportliefhebber, de ander gelegen bij een prachtig natuurgebied, hebben we een goede slag geslagen. Niet alleen kiezen Nederlanders steeds vaker voor een vakantie in eigen land, met deze parken in ons aanbod versterken we onze positie als aantrekkelijke aanbieder van vakantieparken ook voor de Duitse toerist die voor ons een zeer belangrijke doelgroep is.”

Grote belangstelling

Met de overname van de twee parken telt EuroParcs Group zo’n 65 locaties in 4 landen. “Onze resorts, inclusief deze parken, bevinden zich op absolute A-locaties,” aldus Andries Bruil. “We zien dat onze parken zich mogen verheugen in een grote toeristische belangstelling. Mede als gevolg van corona kiezen Nederlanders steeds vaker voor vakantie in eigen land. Daar plukt niet alleen EuroParcs Group de vruchten van, maar de hele sector. We zien dan ook dat de boekingen voor het voorjaar en voor de zomervakantie snel gaan. Onze verwachting is dat de trend om vaker voor eigen land te kiezen, structureel van aard wordt.”

Over EuroParcs

EuroParcs Group is een oer-Nederlands familiebedrijf met het hoofdkantoor in Apeldoorn. Haar core business is de ontwikkeling van vakantieparken, de verkoop van vakantiewoningen aan particulieren en zakelijke beleggers en de verhuur ervan het hele jaar rond. 

Door participatie van Waterland Private Equity Private Investments kan EuroParcs Group continu werken aan het realiseren van haar internationale ambitie: de grootse en beste aanbieder van vakantieparken in Europa te worden. Inmiddels maken al zo’n 65 parken deel uit van de EuroParcs Group in Nederland, Duitsland, Oostenrijk en België.

Bron en meer informatie: www.europarcs.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *