EuroParcs Group doet eerste overname in Duitsland bij de Biggesee in Sauerland

Met de overname van familiecamping Biggesee-Waldenburg in Sauerland betreedt EuroParcs Group na België en Oostenrijk voor het eerst de Duitse markt. Binnen afzienbare termijn zullen in heel Duitsland nog meer overnames plaatsvinden en vervolgens worden ontwikkeld tot EuroParcs resorts.

Dankzij kapitaal van de investeringsmaatschappij Waterland heeft EuroParcs sinds mei 2019 een stevige groei door kunnen maken.

Foto: Sauerland-Tourismus e.V. / sabrinity.com

CCO Andries Bruil van EuroParcs Group: “Duitsland is voor ons een zeer interessante en voor de hand liggende toeristische markt, aangezien bijna 20 procent van onze gasten al uit Duitsland komt en we op onze parken reeds vele Duitse eigenaren van vakantiewoningen hebben mogen begroeten.”

Een vakantie in een vakantieresort is de laatste jaren voor veel vakantiegangers steeds aantrekkelijker geworden, ook in tijden van de coronapandemie. “Steeds meer mensen zijn op zoek naar een comfortabele plek midden in de natuur om vakantie te vieren en we zijn dan ook blij dat we deze nieuwe locatie bij de Biggesee in Duitsland aan onze gasten kunnen gaan aanbieden,” zegt Andries Bruil. “Deze prachtig gelegen camping is een aanwinst in de portfolio van EuroParcs Group, maar ook de plaatselijke economie en de lokale bevolking zullen profiteren van de geplande herontwikkeling tot een nieuw en innovatief vakantiepark.” Het bestaande personeel van de camping is overgenomen en het nieuwe park zal voor extra werkgelegenheid zorgen. Bij de ontwikkeling van het vakantiepark zal bovendien worden samengewerkt met plaatselijke bedrijven.

Focus op sportieve gezinnen

Het gezinsvriendelijke, terrasvormige resort ligt in de mooiste baai aan de noordelijke oever van de Biggesee in het natuurpark Sauerland-Rothaargebergte. Het is omgeven door talrijke wandelpaden die een prachtig uitzicht bieden over het meer en het omringende berg- en boslandschap. Talrijke outdoor-, sport- en watersportactiviteiten maken actieve recreatie in een rustige omgeving mogelijk. De nabijheid van de Hanzestad Attendorn met zijn historische binnenstad, het Sauerlandmuseum, de fascinerende Atta-grot en de vele winkels en restaurants, maken de ligging van het nieuwe EuroParcs vakantiepark bijzonder aantrekkelijk.

Duitsland belangrijke stap voor EuroParcs Group

Met de overname van camping Biggesee-Waldenburg in Duitsland doet EuroParcs Group een belangrijke stap op de ambitieuze groeikoers waarmee het bedrijf in 2030 het beste en grootste vakantieparkmerk van Europa wil zijn. EuroParcs Biggesee-Waldenburg in Attendorn wordt ontwikkeld tot een modern, hoogwaardig vakantiepark dat unieke natuurervaringen combineert met een hoog niveau van comfort. “De locatie onderscheidt zich door zijn unieke ligging aan de oever van de Biggesee en is een perfecte uitbreiding van onze bestaande vakantieparkportfolio in Europa”, zegt Andries Bruil. “We zijn enorm verheugd dat we met dit nieuwe vakantiepark nu ook in Duitsland verrassende en onvergetelijke vakantiebelevenissen kunnen creëren voor onze gasten.”

In een eerste fase zal het nieuwe concept voor het vakantiepark worden ontwikkeld in nauwe samenwerking met de lokale bestuurders van Hanzestad Attendorn. De werkzaamheden zullen dit jaar nog beginnen.

Meer informatie: www.europarcs.nl


Wil je meer weten over ketenvorming bij vakantieparken in Europa? Op 12 oktober organiseert Pleisureworld een praktijkdag over vakantieparken op familieresort Puur Exloo in Drenthe. Daar zal ook een brancherapport over ketenvorming vakantieparken worden gelanceerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *