Erfgoed en toerisme: een goede combinatie!

De ErfgoedAcademie organiseert op 28 mei de cursusdag Erfgoed en toerisme. De nadruk van deze dag ligt op de combinatie van erfgoed en toerisme; Hoe kunnen beide elkaar versterken? Niet alleen in economisch opzicht, maar ook in het bieden van een prettige en interessante omgeving voor bewoners en bezoekers.

ZutphenErfgoed waarderen we steeds meer als een belangrijk aspect van onze leefomgeving. Erfgoed staat voor identiteit, erfgoed trekt mensen aan en biedt een aantrekkelijk vestigingsklimaat. Zowel voor bewoners als voor bezoekers. Hoe kun je door goed gebruik van het verleden, ruimte scheppen voor de toekomst? De cursusdag Erfgoed en toerisme biedt praktische handreikingen om erfgoed nog beter te ‘vermarkten’.

Sprekers
Sprekers op de cursusdag zijn: Gert-Jan Hospers, bijzonder hoogleraar city- en regiomarketing aan de Radboud Universiteit en auteur van Krimp. Titel van zijn bijdrage luidt: Erfgoed: van totempaal tot uithangbord’; Sylvie Uenk, zelfstandig adviseur toerisme en planologie over de betekenis van erfgoedverhalen, Gerben Baaij, directeur Dordrecht Marketing en Jessie Riechelman, beleidsmedewerker gemeente Venray. Beiden zullen spreken over de kansen voor erfgoed en toerisme in een grote, respectievelijk kleinere erfgoedgemeente.

Meer informatie en inschrijven: www.erfgoedacademie.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *