Efteling houdt vrijwillig vast aan reservering per tijdslot

Vanaf zaterdag 25 september worden de coronaregels verder versoepeld. Dat betekent o.a. dat er voor toegang tot attractieparken en dierentuinen geen coronacheck meer nodig is (alleen nog in de horeca). Alhoewel de overheidsverplichting straks verdwijnt, houdt De Efteling nog wel vast aan een reservering per tijdslot.

Entreegebouw Efteling

In principe wordt de toegang tot de attractieparken met ingang van 25 september weer helemaal vrijgegeven en komt ook de 1,5 meter maatregel te vervallen. Voor toegang tot horecagelegenheden en theatershows zal de coronacheck-app verplicht worden. Er was nog even onduidelijkheid onder welke regime de indoor-attracties komen te vallen. Attractieparken, maar ook musea hebben geconcludeerd dat hun indoorlocaties onder de doorstroomlocaties vallen en daarmee ook zijn vrijgesteld van een controle aan de poort.

Tijdsloten

Op de website geeft De Efteling haar gasten uitleg over de maatregel om toch vast te houden aan de tijdsloten: “Bezoekers met een los ticket moeten nog altijd een reservering voor een tijdslot maken. Hiermee zorgen we voor een betere spreiding bij de Hoofdentree. Het advies van de overheid is namelijk nog steeds om afstand te houden. Abonnementhouders hebben vanaf 25 september geen reservering meer nodig.”

Kees Klesman, directeur van de Club van Elf (vertegenwoordigt de grotere publieksattracties in Nederland) legt in een interview met het AD uit dat de tijdsloten nog meer voordelen hebben voor de parken: “Overal moet je reserveren; In hotels, bij bioscopen. Voor een bedrijf is het veel fijner om met die gegevens te kunnen werken, dus veel bedrijven hebben besloten om het te blijven gebruiken.”

Update 27/9:

Inmiddels blijkt dat De Efteling lang niet het enige bedrijf is dat vasthoudt aan de tijdsloten. Ook andere attracties en musea houden het tijdslot voorlopig actief bij een online reservering.

Meer informatie: Nederland voorbereid op grootschalige inzet coronatoegangsbewijzen – artikel op www.rijksoverheid.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *