Efteling fonteinenshow Aquanura krijgt duurzame update

De watershow in de Efteling wordt na deze zomer compleet vernieuwd. Dankzij een nieuw muziekstuk en nieuwe licht- en showeffecten wordt de Aquanura-show betoverender dan ooit tevoren. Rondom de vijver worden vier ‘Bakens van Licht’ geplaatst. Deze imposante lantaarns van 8 meter hoog laten de muzikale tijdreis tot leven komen middels thematische verlichting en transformaties.

Ook de kikkers krijgen een bijpassende metamorfose. Via de herkenbare klanken worden bezoekers meegenomen door alle gebieden van de Efteling. De nieuwe Aquanura-show zorgt voor een verrijking van de pleisterplaats in het hart van de Efteling, waar straks ook Efteling Grand Hotel opent. Bij de ontwikkeling is specifiek rekening gehouden met verduurzamen: de vuureffecten, en daarmee de inzet van propaan, zullen verdwijnen. De huidige Aquanura-show is tijdens dit hoogseizoen voor het laatst te zien. Vanaf komende winter zal de nieuwe show te zien zijn.  

Klimaatambities

Door de vuureffecten uit de Aquanura-show te halen, zet het attractiepark weer een stap in de goede richting van haar klimaatambities: klimaatneutraal in 2030 en klimaatpositief in 2032. Daarnaast wordt ook alle verlichting van de show vervangen door LED. Een andere duurzame aanpassing in het gebied Anderrijk, waarin de Aquanura-vijver zich bevindt, werd vorig najaar doorgevoerd. Sindsdien zijn de gebouwen in het Anderrijk aangesloten op een zogenaamde warmte koude opslag (WKO). Dit zorgt ervoor dat de gebouwen zonder inzet van aardgas worden verwarmd. Ook de Aquanura-vijver is hierop aangesloten zodat die bijvoorbeeld in de winter op een duurzame manier vorstvrij blijft. Dankzij deze WKO-installatie is het gasverbruik van de Efteling gereduceerd met 20%.

Bron en meer informatie: www.efteling.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *