Eerste gasten ontdekken nieuw vakantiepark Landal Landgoed Bourtange

Dichtbij het bekende vestingstadje Bourtange in Oost-Groningen is Landal Landgoed Bourtange geopend, een nieuw vakantiepark dat prachtig gelegen is in het groen van de regio Westerwolde en midden in de zogenoemde Gouden Driehoek van het Noorden: Groningen, Drenthe en de Duitse grensstreek. Hier zijn 143 luxe en energiezuinige woningen gebouwd in diverse types voor 2, 4, 6 of 8 personen. Afgelopen vrijdag werden de eerste gasten verwelkomd.

Foto: Landal GreenParks

Landal Landgoed Bourtange wordt omringd door indrukwekkend natuurschoon en verschillende bossen. Het is een bijzonder geschikte bestemming voor gasten die hun hond willen meenemen. De omgeving is rijk aan wandel- en fietsroutes en heeft het langste mountainbike routenetwerk. Het park ligt aan het Noaberpad, een lange afstand wandelroute van 463 km van de Dollard naar de Rijn langs de Nederlands Duitse grens, de ‘noabers’.

Luxe vakantiewoningen

De kwalitatief hoogwaardige vakantiewoningen liggen deels aan het water en zijn van alle gemakken voorzien, ze bieden een hoge mate van privacy en zijn compleet ingericht en gestyled opgeleverd, klaar voor de verhuur. De architectuur van de woningen sluit naadloos aan op de omgeving. In de eerste fase worden verschillende types ontwikkeld voor 2, 4, 6 en 8 personen.

De bestaande centrumvoorziening wordt t.z.t. vervangen door een nieuw, stijlvol gebouw dat qua architectuur bij de woningen past. In en rond het huidige gebouw vindt men de receptie met lokale producten en een broodjesservice. Buiten het kleine restaurant een terras en een recreatieplas met speelstrandje en zwem- en viswater. Het gemeentelijk buitenzwembad lde Barkhoorn ligt naast het park en is gratis toegankelijk voor gasten.

Bourtange en omgeving

Landal Landgoed Bourtange ligt dichtbij Bourtange, een uniek vestingstadje met een bewogen geschiedenis. De vorm van de grachten en muren waren de veiligste manier om Bourtange te beschermen. Het stervormige fort uit 1742 is onlangs volledig gerestaureerd.

In de omgeving is veel kunst te vinden, evenals diverse culturele festivals. Jaarlijks staat het tweede weekend in juli in het teken van kunstmarkt ‘Montmartre’ in Sellingen. Begin de nazomer en de herfst in Bourtange tijdens de jaarlijkse herfstfair in de vesting op zaterdag 14 en zondag 15 september. Op het Marktplein, het Brouwhuisplein en rond de vestingmolen staan de kramen opgesteld. Vanaf 29 november tot 25 december is er ieder weekend een kerstmarkt in het pittoreske verstingsstadje. Steden als Emmen (32 km) met Wildlands en Thermen Bad Nieuwe Schans (40 km) en leuke dorpjes net over de grens in Duitsland zijn makkelijk en snel bereikbaar. Groningen (66 km) ligt binnen een straal van nog geen uur rijden.

Meer informatie: Landal.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *