Een nieuwe safari in de Beekse Bergen: Light Safari

Na de autosafari, bussafari, bootsafari en wandelsafari heeft Safaripark Beekse Bergen in 2023 een nieuwe safari in het leven geroepen: Light Safari. Als het donker is geworden wandel je een speciale route door het donkere park met meer dan drieduizend kleurrijke lichtjes.

Van lichtgevende dieren, planten, bloemen tot verlichte bomen en paden; overal waar je kijkt is de route van de Light Safari verlicht. Aangevuld met winterse activiteiten is dit het perfecte nieuwe winteruitje.

Een nieuw lichtevenement in de dierentuin

Lichtevenementen in de winter zijn razend populair onder dagattracties en dan met name in dierentuinen. Safaripark Beekse Bergen treedt hiermee onder andere in de voetsporen van Ouwehands Dierenpark met de Lights Nights, Burgers’ Lights in Burgers Zoo en de Wild Nights in Wildlands. Dat deze lichtevenementen zo populair zijn komt doordat mensen tijdens de koude en donkere dagen verlangen naar gezelligheid, wat die prachtige gekleurde lichtsculpturen en andere verlichting perfect kunnen faciliteren. Kijk maar eens naar hoe centra in steden nu vrolijk verlicht zijn en hoe mensen hun huis in het licht zetten in deze periode.

Net als in Ouwehands Dierenpark zijn in de Beekse Bergen vele soorten Chinese lichtsculpturen van diverse flora en fauna te bewonderen. In tegenstelling tot Ouwehands Dierenpark zijn in de Beekse Bergen niet alleen specifieke punten verlicht, maar staat de hele route vol met verlichting. Zo worden de bomen en paden extra verlicht met speciale lampjes en kom je onderweg zelfs een tunnel met een interactieve projectie van water tegen. Voor de Light Safari hebben Talpa Network en de Beekse Bergen (onderdeel van Libéma) samengewerkt met de Chinese Zigong Lantern Group.

De route van de Light Safari

De Light Safari bestaat uit 12 verschillende zones met elk hun eigen kleur en is in totaal 1.8 kilometer lang. Gedurende de volledige route, en dus ook tussen de zones door, is er verlichting te zien. Het licht wijst je als het ware de weg en is ook nog schitterend om te bewonderen. Een voorbeeld van een van deze kleurzones is bijvoorbeeld Rainbow Glow waarin er allemaal lichtgevende en kleurrijke vlinders in een boom zitten.

De route volgt de originele wandelsafari zonder daarbij van de hoofdpaden af te gaan. Alle dieren zijn onderweg in diepe slaap, maar er kan wel een bezoek worden gebracht aan de olifantenstal, giraffenstal en het apenverblijf.

Interactief element

Bijzonder aan de Light Safari is dat er een interactief element is toegevoegd, wat ervoor zorgt dat de beleving, zeker voor kinderen, net even een stukje beter is. Aan het begin van iedere kleurzone wordt er namelijk een vraag gesteld over de natuur die betrekking heeft op die specifieke kleur. Vervolgens kan het antwoord ergens tussen de lichtgevende sculpturen worden gevonden. Bij elk antwoord hoort een letter, waarmee aan het einde een woord gevormd kan worden. Zo was de vraag in de zone “Dazzling Yellow” waarvoor de gele vlekken van de vuursalamander waarschuwen. Dit is natuurlijk om aan te geven aan roofdieren om het dier met rust te laten.

Winterse festiviteiten

De Light Safari in de Beekse Bergen wordt aangevuld met winterse festiviteiten. Zo is er een speciaal Winterplein met onder andere een schaatsbaan en talloze kraampjes waar winterse lekkernijen kunnen worden gekocht zoals soep, warme dranken en zelfs speciale winterse worsten. Daarbij zorgen diverse vuurkorven voor de nodige warmte. Rondom de vuurkorven kan er ook lekker worden gezeten. Dit centrale Winterplein vormt het einde van de Light Safari, maar is ook voorafgaand te bezoeken.

Verder kom je tijdens het wandelen van de Light Safari horeca tegen in het Afrikadorp. Deze horeca bevindt zich precies op de helft van de route en is daarmee een tactische inkomensbron voor de Beekse Bergen. Zo kan er hier namelijk heerlijk even een pauze genomen worden om op te warmen en kunnen mensen daarbij tegelijkertijd genieten van een winterse drank of snack.

Ook aan iedereen die geen rekening heeft gehouden met het koude weer is gedacht in de Beekse Bergen. Zo waren er in het park rondom de horecagelegenheden warme winteraccessoires te koop zoals handschoenen en sjaals. Perfect voor als je er tijdens de route achterkomt dat het toch wel heel koud is.

Extra vermaak voor kinderen

En de kinderen? Die kunnen zich verder helemaal laten schminken met speciale glow in the dark schmink of kiezen voor kleurrijke LED hair wraps. Zo zijn ook zij helemaal in het thema gehuld tijdens een bezoek aan de Light Safari. Wie er ook helemaal in winterse sferen is gehuld is mascotte Djambo. Met hem kun je op de foto in zijn winterse lodge of samen het ijs op! Kortom, voor kinderen is de Light Safari ook ontzettend gaaf om te bezoeken.

Meer informatie: https://lightsafari.beeksebergen.nl

Met dank aan (auteur): Joyce Dijkstra, ervaren attractiebezoeker met een marketingbril

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *