Een eerste blik op de Peppa Pig binnenspeeltuin in Westfield Mall of The Netherlands

Op 9 februari j.l. ging de Peppa Pig – World of Play – indoorspeeltuin open. Het is onderdeel van Westfield Mall of The Netherlands in Leidschendam, die de invulling van retailtainment zeer serieus neemt.

Bart van Twillert (Country Manager Unibail-Rodamco-Westfield), Ben Verheijen (Shopping Center Manager Westfield Mall of The Netherlands), Peppa Pig, Vincent Pronk (Attraction Manager Peppa Pig World of Play Leidschendam), Steve Blackburn (New Openings Director Merlin Entertainments) FOTO RONALD SPEIJER

Met de opening Westfield Mall of The Netherlands in Leidschendam de Europese primeur gekregen van Merlin Entertainments voor een gethematiseerde binnenspeeltuin van de populaire animatieserie ‘Peppa Pig’. De 1.500 m² grote binnenspeeltuin biedt twee uur interactief speelvermaak. De binnenspeeltuin is speciaal bedacht en ontworpen vanuit het perspectief van de allerkleinsten (1 – 8 jaar) en brengt hiermee de wereld van Peppa Pig tot leven. Bezoekers verkennen daarbij de meer dan 12 verschillende speelzones. Naast de binnenspeeltuin is er in hetzelfde pand tevens een Peppa Pig-shop te vinden.

Retailtainment

De indoor Speeltuin heeft de entree op een A-locatie in de winkelstraat. Op de begane grond is o.a. de winkel te vinden. De speeltuin zelf is gelegen op de eerste etage. Er is sprake van dynamic pricing, waardoor de prijzen per dag verschillen. Als we nu op de website kijken dan komen de prijzen (februari en maart) in het weekend uit op € 32 en door de week op € 25 – € 28. Een jaarabonnement is ten opzichte van deze prijzen relatief snel terugverdiend. (doordeweekse dagen: € 75 / ook weekenden erbij: € 90).

In Westfield Mall of The Netherlands zijn meerdere leisurebedrijven te vinden. Dat is voor de Nederlandse markt een relatief nieuwe ontwikkeling. Opvallend is dat de uitstraling van deze bedrijven hoog is en dat ze niet zijn weggestopt op achteraf-locaties. (wel vaak op de eerste verdieping – maar die is ook goed bereikbaar in deze mall.) Shopping Center Manager Ben Verheijen ziet de grote meerwaarde van dit soort entertainment: “Westfield Mall of The Netherlands staat voor een compleet dagje uit voor het hele gezin en wij zien de komst van deze binnenspeeltuin dan ook als een mooie aanvulling hierop.”

Een eerste blik…

Meer informatie: www.peppapigworldofplay.com/leidschendam/

Expertmeeting Retailtainment in Westfield Mall of the Netherlands

Heb je interesse in de wisselwerking tussen retail en leisure, kom dan naar de Expertmeeting Retailtainment op 30 juni in de inspirerende omgeving van Westfield Mall of The Netherlands. Diverse deskundigen zullen je dan informeren over de ontwikkelingen op dit gebied. De organisatie is in handen van Pleisureworld.

Meer informatie: www.pleisureworld.nl/praktijkdag-retail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *