Duitsland steeds populairder bij Nederlandse vakantieganger

In de eerste negen maanden van 2012 is het incoming toerisme in Duitsland sterk toegenomen. Volgens gegevens van het Statische Bundesamt (het Duitse Bureau voor de Statistiek) is het aantal buitenlandse overnachtingen van januari t/m september 2012 met 8,6% gestegen ten opzichte van dezelfde periode in het jaar ervoor. Het aantal Nederlandse overnachtingen in Duitsland nam met 3,1 % toe tot 9,1 miljoen.

Jubileumjaar 2013: gebroeders Grimm

In totaal zijn er in de eerste drie kwartalen bijna 54 miljoen overnachtingen van buitenlandse gasten geteld in accommodaties met meer dan tien bedden. Ook het aantal internationale overnachtingen op campings is in vergelijking met dezelfde tijd in het jaar ervoor met 7% toegenomen tot 3.9 miljoen. ″Het vakantieland Duitsland zit nog steeds in de lift en laat goede cijfers zien voor de eerste drie kwartalen. Dit bevestigt onze verwachting dat we eind 2012 opnieuw een uitstekend resultaat kunnen bereiken″, benadrukt Ernst Burgbacher, lid van het Duitse parlement, staatssecretaris van de Minister van Economie en Technologie en gecommitteerde van de Bondsregering voor Middenstand en Toerisme.

Duitsland doet het goed
Volgens een actueel trendbericht van IPK International ontwikkelt Duitsland zich bijzonder positief in vergelijking met andere bestemmingen. ″Van januari t/m augustus 2012 is het aantal reizen van Europeanen naar Duitsland met 7% gestegen, terwijl het aantal reizen van Europeanen naar andere landen in dezelfde periode slechts met 2% zijn toegenomen. De ontwikkeling van reizen naar Duitsland kent in vergelijking tot andere Europese landen een sterke opwaartse dynamiek″, verklaart Petra Hedorfer, bestuursvoorzitter van de Deutsche Zentrale für Tourismus (DZT). Vooral de zakenreizen vanuit Europa naar Duitsland hebben met een plus van 12% een positieve ontwikkeling doorgemaakt. Het totale aantal zakenreizen in Europa is slechts met 8% toegenomen.

Aantal overnachtingen vanuit Europa op constant hoog niveau
Het aantal Europese overnachtingen in Duitsland groeit nog steeds: in totaal zijn er van januari t/m september 2012 bijna 41 miljoen overnachtingen vanuit Europa geteld. Dit komt overeen met een toename van 7,5% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar (38,1 miljoen overnachtingen van januari t/m september 2011). Nederland – de belangrijkste herkomstmarkt voor het vakantieland Duitsland – heeft zich bijzonder positief ontwikkeld: het aantal Nederlandse overnachtingen in Duitsland laat in de eerste negen maanden van het jaar een plus zien van 3,1%. Het aantal overnachtingen uit Zwitserland, de op een na belangrijkste herkomstmarkt voor Duitsland, is in dezelfde tijd met meer dan 10% toegenomen. De goede prijs-kwaliteitverhouding in Duitsland draagt in belangrijke mate bij aan deze groeicijfers.

Duitsland op de Vakantiebeurs 2013
Voorafgaand aan de Vakantiebeurs presenteert Duitsland zich op dinsdag 8 januari tijdens de vakdag met een 1600 m² groot paviljoen in hal 9 van de Jaarbeurs te Utrecht. Samen met plm. 110 exposanten werpt Germany Travel een blik vooruit op het jaar 2013, waarin Duitsland met een uitvoerige social media campagne als bestemming voor een jong publiek op de kaart wordt gezet. Daarnaast volop aandacht voor het actuele thema wintervakanties en de overige reisthema’s die in het nieuwe jaar centraal staan, zoals het 200-jarig bestaan van de sprookjes van Grimm, de 150e geboortedag van architect Henry van de Velde en de 200e geboortedag van de wereldberoemde componist Richard Wagner.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *