Duits eiland Rügen opent toeristenseizoen met o.a. nieuwe attractie ‘Skywalk Königsstuhl’

Het in de Oostzee gelegen eiland Rügen trekt jaarlijks veel bezoekers met het Nationaal Park Jasmund en zijn indrukwekkende witte krijtrotsen. Aankomend toeristenseizoen verwacht het Duitse eiland nog meer toeristen te trekken. Op 22 april opent er namelijk een nieuwe hotspot op het eiland; de ‘Skywalk Königsstuhl’, een zwevend uitkijkplatform op 122 meter hoogte.

Het nieuwe platform biedt een spectaculair uitzicht op de krijtkust, de Oostzee en de Königsstuhl , de grootste krijtrots. Het platform is een 185 m lange lusvormige rondweg die plaats biedt aan 1.1000 mensen. De bouw begon in de eerste helft van 2021 uit de noodzaak om de erosieprocessen bij de toegang tot de Königsstuhl te overwinnen en het wereldberoemde uitkijkpunt te behouden.

Op 6 april, net voor het paasweekend, wordt ook de multimediatentoonstelling in het bezoekerscentrum Nationaalpark Königsstuhl heropend. Het gehele pand is gemoderniseerd en viertentoonstellingszalen volledig opnieuw ingericht. Hier komt de bezoeker alles te weten over de dynamiek van de krijtkust, de bescherming van soorten en biodiversiteit en het unieke karakter van de nationale parken in Duitsland en wereldwijd. Er is aandacht voor actuele milieu- en klimaatbeschermingsthema’s en buiten zijn er nieuwe milieu-educatieve activiteiten. De audiotour is ook in het Nederlands beschikbaar.

Meer informatie: www.koenigsstuhl.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *