Druk weekje voor recreatieprofessionals

Na twee onrustige weken met o.a. de meivakantie, een koningsdag, 5 mei-feesten, hebben de organisatoren van evenementen blijkbaar de week van 13 mei ingeschat als perfecte week om (netwerk)bijeenkomsten in te plannen. Op de Holland Hospitality Outlook (dinsdag) worden de beslissers uit de Nederlandse recreatiebranche verwacht in Amsterdam. Maar ook voor musea, dagattracties, sportorganisaties en strandgebonden recreatie is er voldoende te beleven…

Entree van het Rijksmuseum
Entree van het Rijksmuseum (Rijksmuseum is één van de sprekers op MuseumNext)

12 – 14 mei: Museumnext, internationale conferentie, Amsterdam
Op zondag start een Europese conferentie voor de museumsector in Amsterdam. Centraal staan de nieuwe ontwikkelingen op het gebied van technologie en innovatie. Bezoekers willen tegenwoordig méér dan rondlopen in een museum; ze willen actief betrokken worden en zelf meedenken over de inrichting en het verhaal van de expositie. Afgevaardigden van diverse soorten musea en technologie-experts, geven hun visie op de toekomst.

12 – 15 mei: Studiereis Koninklijke Horeca Nederland naar Madrid
KHN wil ondernemers inspireren. Een van de plekken waar je als horecaondernemer geraakt wordt is Madrid. Uit eten gaan is er de gewoonste zaak van de wereld én het hoogtepunt van de dag. De stad heeft een hoog culinair niveau en een rijke traditie.

13 – 14 mei: Voorjaarsforum IAAPA, Efteling
De Efteling is de gastheer van het Voorjaarsforum van de Europese afdeling van IAAPA. Grote Attractieparken (IAAPA leden) uit heel Europa zijn uitgenodigd voor een rondleiding en kennisbijeenkomst. Het programma bestaat uit twee dagen met activiteiten als netwerken, rondleidingen en een educatief aanbod met informatie over de meest recente ontwikkelingen in de branche. Daarnaast is er tijd voor plezier in het grootste attractiepark van de Benelux.

13 – 19 mei: Libelle Zomerweek
De échte beslissers komen bij elkaar op de Libelle Zomerweek. Het is inmiddels algemeen bekend dat moeders binnen het gezin de belangrijkste beslissingen nemen als het gaat om familie-uitstapjes. Veel recreatiebedrijven zijn dan ook aanwezig met een stand op deze Zomerweek in Almere, waar de organisatie 85.000 bezoekers verwacht.

13 mei: Congres Sport en Emotie, Utrecht
Op maandag 13 mei vindt bij Hogeschool Utrecht (HU) het congres ‘Sport en emotie’ plaats, georganiseerd in samenwerking met het netwerk Sport & Society (een initiatief van de HU en de Universiteit Utrecht). Het onderwerp is bijzonder actueel, gezien de recente ontsporingen op voetbalvelden.

14 mei: Holland Hospitality Outlook, Amsterdam
Op dinsdag 14 mei vindt in RAI Amsterdam voor de derde keer de Holland Hospitality Outlook plaats. Een programma waarin vijf toonaangevende toeristische marktpartijen de aanwezigen in één middag bijpraten. Over zowel de huidige stand van zaken in- als de economische verwachtingen voor de Nederlandse Gastvrijheidbranche en daaraan verbonden Retail. (Redacteuren van Pretwerk.nl zijn aanwezig voor een verslag)

15 mei: Social Media Club Utrecht; social travel
De Social Media Club Utrecht heeft een mooie line-up van sprekers die veel kunnen vertellen over de inzet van Social Media in de recreatiesector:
– Bas Hoogland, CCO van Landal Greenparks
– Lars Boom, Senior Online Marketeer Travel bij ANWB
– Gjerryt Leuverink, Social Strategy bij NS Stations

15 – 17 mei:  Europese conferentie over routes en toerisme, Toulouse (Fr)
De Europese Commissie hecht waarde aan het ontwikkelen van toerisme; en routestructuren zijn topinstrumenten om toeristische bestemmingen en attracties met elkaar te verbinden. Die culturele routes hebben diverse verschijningsvormen; bijvoorbeeld wijnreisjes, pelgrimstochten of gethematiseerde rondreizen. Tijdens deze conferentie zijn ook bedrijven nadrukkelijk uitgenodigd om mee te denken en werken aan ontwikkelingen rondom culturele routes. (redactie Pretwerk doet live verslag vanuit Toulouse.)

16 mei: Fusiecongres culturele sector, Etten-Leur
De culturele sector heeft veel raakvlakken met de vrijetijdssector. In steeds meer gemeenten komt de vraag op of een fusie tussen een aantal culturele instellingen wenselijk is. Initiatieven komen vanuit de overheid, maar ook instellingen zelf nemen vaak het voortouw. De achterliggende redenen kunnen inhoudelijk, financieel, organisatorisch, politiek en/of vanuit huisvestingsoverwegingen geïnitieerd zijn. Vaak is het een mix van deze beweegredenen. Er is duidelijk sprake van een trend.

16 mei Uitreiking Blauwe Vlaggen (duurzame kust), Albrandswaard
Welke jachthavens en stranden mogen dit jaar De Blauwe Vlag hijsen; het keurmerk voor een duurzame exploitatie.

NK mascottes
NK mascottes

18 mei Open NK Mascottes, Tilburg
Zaterdag nog energie over voor een feestje? Trek dan je mooiste (mascotte)pak aan aan en kom naar Tilburg.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *