Dringende oproep HISWA-RECRON: open de bedrijven in de watersport en recreatie

HISWA-RECRON, ondernemersorganisatie voor watersport en recreatie, doet een dringende oproep aan het kabinet: open snel de bedrijven in de watersport en recreatie.

Foto: Pretwerk @ vakantiepark Molenwaard

Veel ondernemers in deze sector worden al bijna twee jaar ernstig gedupeerd door de coronacrisis, door beperkingen in de bedrijfsvoering of zelfs door volledige sluiting. Het gaat daarbij vooral om bedrijven die met groepen werken zoals groepsaccommodaties, buitensportbedrijven, bootverhuurders en zeilscholen.

“Door de huidige maatregelen is er geen perspectief voor deze groep ondernemers. Dat is niet meer uit te leggen aan onze ondernemers en hun gasten. Zeker niet als we om ons heen kijken naar andere deelsectoren zoals winkels die open zijn. En naar andere landen om ons heen die hun coronamaatregelen beëindigen. De bedrijven in de watersport en recreatie vertegenwoordigen een grote maatschappelijke waarde. Het is een reële dreiging dat ze straks niet meer bestaan. Daarom doen wij met klem een beroep op het kabinet: open onze bedrijven, het kan veilig”, zegt Geert Dijks, directeur van HISWA-RECRON.
Ook andere recreatiebedrijven, zoals binnenspeeltuinen, attractiehallen en -parken kregen in de afgelopen twee jaar, door verplichte sluiting, enorme klappen. Dat geldt eveneens voor de horeca-onderdelen van watersport- en recreatiebedrijven, vaak van groot belang in de bedrijfsvoering.

Grote sociale impact
De sociale gevolgen van de coronacrisis moeten niet onderschat worden, vindt HISWA-RECRON.  De impact voor sportverenigingen, scholen en zorginstellingen die momenteel geen activiteiten, excursies of kampen kunnen organiseren, is ongekend groot. “De maatschappij snakt naar ontspanning, ontmoeting, beweging en recuperatie. Juist de bij ons aangesloten bedrijven kunnen dit op een veilige manier – vaak zelfs buiten – faciliteren. Desnoods met protocollen, maar open willen we!”, besluit Dijks.

Bron en meer informatie: www.hiswarecron.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *