Drenthe opent ambassade voor toerisme in China

In de Chinese stad JiaXing wordt op 27 maart aanstaande officieel de “Drentse ambassade voor toerisme” geopend. Het is voor het eerst dat een Nederlandse provincie een dergelijk kantoor opent in het buitenland.

De ‘ambassade’ is een direct gevolg van een in oktober 2018 gesloten vriendschapsverdrag tussen de provincie Drenthe (door gedeputeerde EZ (toerisme) Henk Brink) en het stadsbestuur van de stad JiaXing.

In het kantoor van de “vereniging van touroperators regio JiaXing” in de Chinese stad kunnen Chinese touroperators alle mogelijke informatie krijgen ze willen hebben over Drenthe. “De samenwerking met China loopt voortvarend”, zegt gedeputeerde Henk Brink (VVD) Een kleine delegatie neemt eind maart, onder leiding van wethouder Jan Zwiers (Coevorden) in de rol van voorzitter van het Recreatieschap Drenthe, deel aan een grote toeristische beurs. Hier worden door Drentse ondernemers samengestelde arrangementen aangeboden aan ruim 200 touroperators. Jan Zwiers: “we hebben voor de strategie gekozen om Nederland bij de Chinezen te promoten met daarin, en dat zal iedereen begrijpen, een fors deel Drenthe” Verder benadrukken de bestuurders dat een betere spreiding van toeristen in Nederland van groot belang is en naadloos aansluit bij het landelijke beleid van het ministerie van Economische Zaken. Het zijn volgens de beide bestuurders “mooie stappen” die worden gezet in de samenwerking. De verwachting is dat nog voor aanstaande zomer de eerste groep Chinese toeristen naar Drenthe komen. “We hebben nu eerst gekozen voor groepsreizen. Benadering van individuele Chinese toeristen volgt daarna”, zegt Zwiers.

Bron en meer informatie: Provincie Drenthe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *