Disney investeert fors in Walt Disney Studios Park Paris

Het enige Europese park van Disney (in Parijs) krijgt in 2026 de wereldprimeur van een themazone rond het i.p. van The Lion King. De zone wordt gerealiseerd in Disney Adventure World (De nieuwe naam voor Walt Disney Studios Paris per 2026). In 2026 krijgt hetzelfde parkgedeelte ook een nieuwe themazone rond ‘The World of Frozen’, met Anna, Elsa en Olaf als bekende karakters.

Disneyland Paris kent twee parken die naast elkaar opereren. (second gate). De afgelopen jaren is het bezoek aan het grootste park, Park Disneyland, wat teruggelopen van 12.740.000 op het hoogtepunt in 2009 naar 9.930.000 in 2022. Walt Disney Studios Park behaalde in 2022 juist een record aantal bezoekers (5.340.000). Juist in dit park vinden de grootste nieuwe investeringen plaats.

Pride Lands zone gewijd aan The Lion King

De nieuwe themazone met de naam Pride Lands wordt gewijd aan The Lion King. Dit enorme themaland neemt gasten mee op een reis door de Afrikaanse savanne waar ze worden ondergedompeld in de avonturen van Simba, Timon en Pumbaa en vele andere iconische figuren uit de Disney film die juist in Europa bijzonder goed scoort. Voor de attractie brengen Disney Imagineers de majestueuze Pride Rock tot leven, die de toegangspoort is tot een avontuurlijke waterattractie. In de attractie plonzen gasten onder de rots en volgen ze Simba tijdens zijn reis van welp tot koning in een nieuwe versie van het verhaal uit de klassieke animatiefilm. Bijzonder aan de nieuwe attractie is dat zij een waterervaring feilloos combineert met de allernieuwste Audio-Animatronics®-technologie. Bij een bezoek aan de Pride Lands, kunnen gasten van alle leeftijden de wereld van The Lion King ervaren, dankzij ontmoetingen met Disney Figuren, thematisch dineren en diverse winkels.

Komst World of Frozen luidt naamsverandering Walt Disney Studios Park in

De World of Frozen komt ook in 2026 naar Disney Adventure World. Deze themazone is ook al te vinden in diverse Disney themaparken elders in de wereld. De opening van deze zone is gepland voorafgaand aan de wereld van The Lion King. De realisatie van de Frozen Themazone is meteen ook het moment voor een naamsverandering van het park; van ‘Walt Disney Studios Park’ in ‘Disney Adventure World’.

In hetzelfde jaar komt er ook een gloednieuwe, adembenemende avondshow op het meer en daarboven. De oevers langs Adventure Bay en The Regal View Restaurant & Lounge zijn de perfecte plek om de indrukwekkende combinatie van waterschermen, fonteinen, speciale effecten en nooit eerder vertoonde dronechoreografie te bewonderen. Ter ere van haar lange traditie van innovatie in nachtelijk entertainment, en in samenwerking met haar in Frankrijk gevestigde officiële technologieleverancier Dronisos, ontwikkelt Disneyland Paris ook de eerste waterdrones in hun soort die alleen voor deze speciale show worden gebruikt. Deze gloednieuwe show en drones sluiten elke avontuurlijke dag in Disney Adventure World spectaculair af. Al deze nieuwe ervaringen verdubbelen ongeveer de oppervlakte van het Park, dat een nieuw tijdperk inluidt met een frisse creatieve visie.

Andere nieuwigheden in deze zone omvatten onder andere de Adventure Way promenade, omgeven door een weelderige landschap, de familieattractie Raiponce Tangled Spin – geïnspireerd op de Disney animatiefilm Rapunzel, en het stijlvolle The Regal View Restaurant & Lounge met een spectaculair uitzicht over de majestueuze Adventure Bay.

Ook investeringen in Disneyland Park en het resort

De investeringen in Disneyland Park zijn aanzienlijk beschedener. Vanaf januari 2025 krijgt dit park o.a. een nieuwe avondshow. Het wordt een magische combinatie van iconische liedjes en projecties van Disney Figuren op het Kasteel van Doornroosje.

Met een unieke mix van projecties, fonteinen, adembenemende lichteffecten en een originele soundtrack belooft deze show de technische grenzen te verleggen die zijn gesteld voor eerdere avondshows, zoals Disney Dreams! en Disney Illuminations. Gasten worden meegenomen in hun favoriete verhalen. Daarnaast dient Main Street, U.S.A. voor het eerst ook als decor voor een show. Of het nu gaat om de kleurrijke omgevingen van Pinokkio, Belle en het Beest, Encanto of zelfs Buzz Lightyear’s galaxy, veel Disney Animation en Pixar verhalen worden tot leven gebracht op de iconische straat in het Disneyland Park. Dit is een nooit eerder vertoonde ervaring die mogelijk wordt gemaakt door ultramoderne projecties, compleet met geluidseffecten die gasten nog meer meenemen in het verhaal.

Eerder dit jaar startte het resort de volgende fase van het transformatieplan van de Disney Hotels. Nadat gasten waren uitgenodigd om in de wereld van Marvel Superhelden te stappen met de heropening van Disney Hotel New York – The Art of Marvel in 2021, werd in 2024 het koninklijk vernieuwde Disneyland Hotel onthuld. In de nabije toekomst geeft het resort geleidelijk alle blokhutten van Disney Davy Crockett Ranch opnieuw vorm met interieurdecoraties die zijn geïnspireerd op de avonturen van geliefde Figuren, zoals Donald Duck, Katrien Duck en Kwik, Kwek, Kwak en Lizzy Vanderquack.

Bron en meer informatie: www.disneylandparis.com/nl-nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *