Directeuren van Duinrell en De Twee Bruggen nemen samen de Friese camping Blaauw over

Camping Blaauw en Restaurant De Blaauwpleats in het Friese Sint Nicolaasga krijgen twee nieuwe eigenaren met een uitstekend track-record in de recreatiesector: Philip van Zuylen van Nijevelt (Duinrell) en Hendrik-Jan Mensink (De Twee Bruggen).

De komende tijd zal er vooral geïnvesteerd worden in een upgrade van het park. De dagelijkse bedrijfsvoering komt in handen van Mensink. Philip van Zuylen van Nijevelt is wel actief betrokken bij de upgrade en herontwikkeling van het park: “Wij hebben beiden volop ervaring met het opzetten van een kwaliteitsbedrijf. De huidige Camping Blaauw ligt er bij zoals het verblijfsterrein van Duinrell en vakantiepark De Twee Bruggen er 20 jaar geleden bij lagen. Het is een practige locatie, midden in het Friese merengebied. Ik heb er zin in om daar een flinke kwaliteitsimpuls aan te geven. Er zijn nu nog relatief veel vaste staanplaatsen.”

Camping midden in een watersportgebied

Camping Blaauw stond op de website van Kruidenier Recreatie Bedrijfsmakelaardij te koop voor een bedrag van € 2,45 miljoen. Camping Blaauw is gelegen op circa 8,5 hectare eigen grond. De camping beschikt over eigen vaarwater met 79 ligplaatsen. Dit vaarwater (Houtvaart) staat in directe verbinding met de “Langwarder Wielen”. Bij de koop is ook een restaurant (Blaauwpleats) inbegrepen. De oude eigenaar, Jonkheer Frans van Eysinga (69), houdt op zijn landgoed nog wel een deel met vakantiewoningen in eigen bezit. De verhuur en het management laat hij over aan de nieuwe eigenaren van Camping Blaauw.

Bijzondere samenwerking

De nieuwe eigenaren hebben beiden hun sporen verdiend in de recreatiesector. Duinrell is een gevestigde naam in de Nederlandse recreatiesector en De Twee Bruggen behoort al jaren tot het topsegment van de Nederlandse kampeersector. Hoe is deze gezamenlijke aankoop tot stand gekomen? Philip van Zuylen: “Hendrik-Jan en ik kennen elkaar al bijzonder lang. We hebben wel eens geroepen dat we ‘ooit’ een gezamenlijk project wilden ondernemen. Die mogelijkheid kwam nu voorbij. We gaan samen de nieuwe toekomst van Camping Blaauw vormgeven, waarbij Hendrik-Jan de dagelijkse leiding op zich neemt. “

Ook de oude eigenaar is tevreden met de overeenkomst. Op de locale website DeSintNykster.nl vertelt hij : “Ik ben blij met Hendrik-Jan en Philip als kopers die de sfeer goed aanvoelen en het bedrijf voor mijn gevoel op een goede wijze zullen voortzetten.”

Meer informatie:

www.campingblaauw.nl

Het perceel op makalaarswebsite www.leisuremakelaarsnederland.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *