Dikste papieren gids ooit voor IJsseldelta in een digitale tijd

De regio IJsseldelta viel deze week op met de aankondiging dat hun papieren gids ‘dikker dan ooit’ is geworden; maar liefst 124 pagina’s. Opvallend nieuws voor de relatief kleine toeristische regio. De uitgebreide gids blijkt mede mogelijk te zijn gemaakt door het samenvoegen van twee publicaties; de oorspronkelijke toeristische gids en een informatieboekje voor bewoners uit de regio.

ijsseldeltaKosten besparen door samenwerken
De gids voor de lokale bevolking zou oorspronkelijk worden uitgegeven en betaald door de provincie Overijssel. De toeristische gids, uitgegeven door IJsseldelta Marketing was voorheen voor een belangrijk deel afhankelijk van advertenties. Door de twee publicaties samen te voegen, kon flink worden bespaard op de kosten en is de inhoud gids flink uitgebreid; met vooral veel historie uit de regio. En dat is zeker ook interessant voor de toerist. De provincie draagt een belangrijk deel van de productiekosten bij. Claudi Groot Koerkamp van Marketing IJsseldelta: “Zij zien ook het grote belang voor toerisme voor deze regio. Er zijn in deze gids geen advertenties van bedrijven geplaatst. Afgelopen jaren werd het al steeds moeilijker om advertenties te verkopen. We kunnen nu al onze energie richten op het publiceren van een mooie bruikbare gids. Met een mooie praktijkcase kunnen we bij een volgende uitgave makkelijker aankloppen bij het bedrijfsleven.”

Over de gids
De nieuwe IJsseldeltagids wordt nu alveelvuldig aangevraagd. In de eerste weken nadat de gids is uitgegeven al bijna 1000 keer. Daarnaast zijn er pakketten van de gidsen afgeleverd op zo’n 350 adressen. De gids is dikker dan vorig jaar, heeft meer inhoud, is langer houdbaar (2 jaar) en heeft een oplage die groter is dan ooit (50.000 stuks). De gids wordt verspreid onder recreatieve ondernemers in de IJsseldelta. Daarnaast is de gids onder de aandacht gebracht via advertenties in de Toeractief en de Waterkampioen. Vanuit het hele land komen aanvragen voor de gids binnen. De gids is digitaal te vinden op vvvijsseldelta.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *