Dierenpark Amersfoort is het 24e lid van de Club van Elf

Per 1 september 2024 heeft DierenPark Amersfoort zich aangesloten bij de Club van Elf. Met DierenPark Amersfoort heeft de Club van Elf 24 diverse dagattracties als lid waaronder musea, dierentuinen, attractieparken en stadsattracties.

foto: Pretwerk @ dinobos Amersfoort

Een sterke vereniging is belangrijk in tijden waarin gastbeleving, veiligheid, duurzaamheid, toegankelijkheid en goed werkgeverschap essentieel zijn. Dan heb je elkaar nodig. De leden van de Club van Elf helpen elkaar om de bedrijfsvoering te optimaliseren door kennis en ervaringen met elkaar te delen.

Fons Jurgens, voorzitter Club van Elf, is blij met het lidmaatschap van DierenPark Amersfoort.  “DierenPark Amersfoort is met haar professionaliteit en passie een welkome aanvulling op waar wij als Club van Elf voor staan: bezoekers een onbezorgd dagje uit bieden om samen te zijn en op te laden. Hiermee dragen we bij aan het welzijn van alle Nederlanders. Dit is goed voor de samenleving en de economie.”

DierenPark Amersfoort is een familiebedrijf. Op 22 mei 1948 opende het park haar deuren voor de allereerste bezoeker. Midden in het bos activeert DierenPark Amersfoort kinderen op een speelse manier om zich in te zetten voor een mooiere wereld voor mens en dier. Door te klimmen en te klauteren ontdekken kinderen de dierenwereld op een heel bijzondere manier en komen zij erachter wat zijzelf kunnen doen om de natuur te beschermen.

Astrid Wassenaar, algemeen directeur DierenPark Amersfoort: “Wij geloven in de kracht van samenwerking om gezamenlijke doelen te bereiken. Als lid van Club van Elf krijgen we de mooie kans om niet alleen onze eigen expertise in te brengen, maar ook te leren van de waardevolle inzichten en ervaringen van andere leden. Samen zetten we grote stappen richting een mooie toekomst voor mens, dier en natuur.”

Tijdens de laatste energiecrisis ontstond in 1973 de Club van Elf na een protestbijeenkomst die was georganiseerd tegen de plannen om autoloze zondagen in te voeren. In de economie van 1973 was de zondag dé dag om er met het gezin op uit te gaan. Ruim 50 jaar later staat het belang van recreëren en ontmoeten nog steeds hoog op de publieke agenda. Tijdens de corona-jaren werd overduidelijk dat elkaar ontmoeten en buitenshuis recreëren een positief effect had op de volksgezondheid.

Bron en meer informatie: www.clubvanelf.nl

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *