Dierenpark Amersfoort voegt ‘waterpret’ toe in de zomervakantie

Dierenpark Amersfoort voegt in de zomervakantie diverse wateractiviteiten toe aan het aanbod, waaronder speelfonteinen, een watertocht en de mogelijkheid tot pootjebaden. In het verengde daarvan besteedt het park aandacht aan het leven in en rondom het water.

De bekende watertocht, het pootjebaden in de Bosbeek en de twee speelfonteinen keren deze zomer terug. Afgelopen jaar werd er voor het eerst aandacht geschonken aan het waterthema. “Dit jaar breiden wij het evenement uit”, vertelt Hylke Steggerda, projectleider bij Dierenpark Amersfoort. “Jonge bezoekers komen erachter waarom water belangrijk is voor planten, dieren en mensen.” Daarnaast wordt het dagje uit tussen de dieren aangevuld met nieuwe wateractiviteiten. “Tijdens een spannend waterspel op het Boerenerf verzamelen kinderen rond de watertafel. Aan hen de taak om te zorgen dat plant, dier, mens en het watervervoer genoeg water krijgen om te overleven en goed te kunnen functioneren”, vertelt Hylke. “Kinderen beleven in het hele park ontzettend veel waterplezier.”

Verderop in DierenPark Amersfoort is er de uitdaging om zoveel mogelijk afval uit stromend water te vissen. Dit laatste spel wordt buiten het dierenpark werkelijkheid. “In samenwerking met Gemeente Amersfoort hengelen honderd kinderen zwerfafval uit rivier de Eem en struinen zij de oevers af op zoek naar rommel.” De Grote Waterschoonmaak vindt plaats op zaterdag 8 juli.

DierenPark Amersfoort gaat waterverspilling tegen door water ondergronds op te vangen en terug te geven aan de natuur.

Bron en meer informatie: www.dierenparkamersfoort.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *